Ga naar de inhoud
Van onze partner Rabobank

Deze twaalf duurzame innovaties strijden om de eerste plek

Eén van de RDI-deelnemers tijden de pitch-dag

Ruim tweehonderd start-ups hebben zich begin dit jaar voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022 aangemeld. Op donderdag 17 maart jl. was de pitchdag en zijn de twaalf duurzame dwarsdenkers voor de grote finale bekendgemaakt. Op donderdag 19 mei (vandaag dus) worden vervolgens de winnaars bekend gemaakt, de finale is live te volgen via RTL Z.

Dit voorjaar reikt Rabobank voor de negentiende keer de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022 uit. Dat duurzaam ondernemen leeft, blijkt wel uit de honderden aanmeldingen die tot en met 27 januari jl. binnenkwamen. Nederland barst van de duurzame ondernemers en impactvolle innovaties. Iedere start-up die maximaal drie jaar bezig is om maatschappelijke impact te maken, kon van zich laten horen. Uiteindelijk zijn van de ruim tweehonderd aanmeldingen veertig start-ups uitgenodigd om hun idee tijdens de pitchdag bij Yes!Delft te pitchen. 

Net als voorgaande edities wordt de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022 ook dit jaar in vier categorieën uitgereikt; voedseltransitie, vitale gemeenschappen & zorg, circulair ondernemen en energietransitie. Per categorie heeft de vakjury drie start-ups uitgekozen die op donderdag 19 mei in de race voor de ondernemersprijs zijn. Naast €20.000 wint de winnaar (vier categorieën, dus vier winnaars) zendtijd op RTL Z om een groot publiek met de duurzame innovatie kennis te laten maken, ondernemersadvies én kan de start-up rekenen op een umfeld van vernieuwende ondernemers en bedrijven waarin hij terechtkomt. Team RTL Z was tijdens de pitchdag aanwezig. Krijg een indruk van wat ondernemend Nederland wat betreft duurzaamheid in petto heeft.

Kijk hier de compilatie van de pitchdag

Start-ups per categorie

Zoals gezegd, per categorie gaan drie start-ups door naar de finale. In de categorie Voedseltransitie zijn No Palm Ingredients, SUNT | The Banana Factory en Deepbranch geselecteerd. Binnen Vitale gemeenschappen & zorg zijn Balance Belt, Psylaris en EGC-Exellence de drie kanshebbers. Circulair ondernemen kent een top 3 bestaande uit One Third, Magie Creations en CORE. En in de categorie Energietransitie hebben Venturi, HoCoSto en Albatrozz met verve hun conculega's achter zich gelaten.

Volg de uitreiking vandaag live

Nu de twaalf start-ups die kans maken op de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022 bekend zijn, is het tijd voor le moment suprème: de uitreiking. Deze zal op donderdag 19 mei op de Floriade plaatsvinden. Natuurlijk is RTL Z aanwezig en zal er live verslag worden gedaan. Verwacht een feestelijke dag, waarbij de duurzame start-ups van ons land een podium krijgen. 

Volg de finale en uitreiking op donderdag 19 mei vanaf 12.15 uur live bij RTL Z.