Ga naar de inhoud
Van onze partner BTC Direct

Digitale euro's, het geld van de toekomst?

Mahir Alkaya over de democratisering van ons (digitale) geld Beeld © RTL Z Crypto

Elke week nodigt presentator Rens de Jong in RTL Z Crypto een speciale gast uit om het over de wereld van crypto's te hebben. Deze week gaat hij in gesprek met Mahir Alkaya, SP-kamerlid, auteur van het boek 'Van wie wordt ons geld?' en pleiter voor democratisering van een digitale munt. Kijk hier het interview terug.

Als een schreeuwende in de woestijn, zo voelt Alkaya zich met enige regelmaat als het gaat over digitalisering van ons geld. Toen hij in 2018 in de Tweede Kamer kwam, had je net de bitcoin boom gehad. Op dat moment was er veel 'technopaniek.' De roep om het verbieden groeide, net als de angst dat banken en het huidige beleid zouden omvallen.

Volgens Alkaya werd deze onrust door een gebrek aan kennis over digitale munten veroorzaakt. Inmiddels hebben we onszelf daarin ontwikkeld. 'Het zijn belangrijke ontwikkelingen. Het gaat ons allemaal aan, het gaat over ons geld. Daarom zou iedereen erover moeten nadenken, vragen moeten stellen en we zouden de discussie veel meer in de Tweede Kamer in plaats van in achterkamertjes moeten voeren', aldus Alkaya. 

Verder staan we op het punt dat de Europese Centrale Bank een eigen digitale munt gaat uitgeven. Iets wat op de technologie van bitcoin lijkt. Hoe zit dat? Hoe kijkt Alkaya tegen deze ontwikkeling aan? En hoe ziet hij de toekomst van ons geld voor zich? Laat je in tien minuten over de digitalisering van ons geld bijpraten.

Kijk hier het volledige interview terug

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto is van 6 t/m 22 december en van 3 januari t/m 9 februari 2022 wekelijks op dinsdag en woensdag (9:15 uur en 17:45 uur) op RTL Z te zien. Zelf aan de slag met crypto's? Maak een account aan bij BTC Direct.

NFTs:
Lees ook:
NFTs: nieuw cryptospeelgoed of bloedserieuze belegging?