Ga naar de inhoud
Van onze partner BTC Direct

Crypto cowboys, crypto-roepie en red flags

Mahir Alkaya, Aaron Loupatty, Bert Slager en Rens de Jong (v.l.n.r.) Beeld © RTL Z Crypto

In RTL Z Crypto kijken we wekelijks naar alles wat met investeren in crypto's te maken heeft. Is het iets waar je als langetermijnbelegger naar moet kijken, is het een onmisbare technologie voor de toekomst of is het vooral een gokje? De drie experts van deze week delen hun ideeën en gaan in op de actualiteit.

Zoals elke week wordt de koers van bitcoin besproken. Waar de cryptocurrency in november een vrije val maakte, is het inmiddels weer wat aan het opkrabbelen. Hoe kijken de drie deskundigen naar deze ontwikkeling? Hoe is deze tendens te verklaren? En is het pas weer het begin van een weg terug omhoog?

Verder onder andere aandacht voor de 'crypto-roepie', de digitale munt die India in de markt wil zetten. Volgens SP-kamerlid Mahir Alkaya is het onvermijdelijk dat landen deze stap zetten, al is het maar om mee te doen in de geopolitieke strijd. 

Bitcoin,
Lees ook:
Bitcoin, NFTs en goud, wat kiezen experts?

Verder krijgen Mahir Alkaya (Kamerlid SP en auteur van 'Van wie wordt ons geld?', Aaron Loupatty (maker van podcast 'Crypto Cowboys') en Bert Slagter (auteur van 'Ons geld is stuk') één minuut de tijd om hun gouden beleggingstip, visie, inzicht of anekdote te delen. Alledrie de mannen staan bekend om het stellen van scherpe vragen over dingen die we vaak heel normaal vinden. Let op: het zijn ideeën en zeker geen persoonlijke aanbevelingen.

Alkaya pitcht over zijn nieuwe boek 'Van wie wordt ons geld?' Na de bankencrisis in 2008 gingen miljoenen mensen de straat om verandering te eisen. Toch gebeurde er weinig. Tot nu. 'Er is een stille strijd aan de gang over de toekomst van ons geld. Het maakt nogal wat uit wie er als winnaar uit gaat komen. Worden al onze transacties straks door de Europese Centrale Bank gemonitord? Worden negatieve rentes eerder regel dan uitzondering?' Antwoorden op deze en de vraag van wie het geld van de toekomst is, bespreekt Alkaya.

De tweede in de pitchrij is Loupatty gaat in op de soms valste beloftes die door veel crypto-projecten worden beloofd. Vanuit zijn kant een waarschuwing voor malafide crypto-projecten en wanneer alarmbellen af moeten gaan en je dus vooral niet in een digitale valuta moet instappen. 'Worden er gouden bergen beloofd en grote beloftes gedaan die ze niet kunnen waarmaken, stap dan zeker niet in. Check verder met wie je hebt te maken, het team dat erachter zit.' Naast deze heeft Loupatty nog enkele slimme tips. 

Slagter sluit de reeks pitches af met een verhaal over hoe meer (miljoenen) mensen bitcoin gebruiken, des te nuttiger en meer waard het wordt. 'Technologie met een groot netwerkeffect verdwijnt niet zomaar. Denk aan Wikipedia, USB, 220V, internetprotocollen.' Volgens hem is het meest waarschijnlijke toekomstscenario voor bitcoin is dat meer en meer vaste grond onder de voeten zal krijgen.

Kijk hier de pitches terug

Nieuw
Lees ook:
Nieuw op de cryptomarkt? Dit platform helpt je op weg