Ga naar de inhoud
Van onze partner BTC Direct

NFTs: nieuw cryptospeelgoed of bloedserieuze belegging?

Huibert-Jan van Roest over NFT's Beeld © RTL Z Crypto

Elke week nodigt presentator Rens de Jong in RTL Z Crypto een speciale gast uit om het over de wereld van crypto's te hebben. Deze week gaat hij in gesprek met Huibert-Jan van Roest, 'bro-owner' van Dutch NFT Drops. Kijk hier het interview terug.

Non-fungible tokens, oftewel NFTs. Van allereerste twee tot plaatje van een kat, aap of fantasie figuur, stuk voor stuk tokens die wereldwijd digitaal worden ver- en gekocht om eraan te verdienen. Van Roest probeert zicht in de dikke mist rondom NFTs te blazen. 'NFTs zijn digitale objecten.' Als voorbeeld noemt hij het kopen van een kaartje voor een concert. 'Tegenwoordig gebeurt dit meestal online, waarbij je het ticket met QR-code in je inbox ontvangt. Zo'n digitaal object zou ook een NFT kunnen zijn mits het op een blockchain staat.'

Aardig getekende plaatjes van apen die heel veel geld opleveren, is dit serieus? Wat is de toegevoegde waarde van NFTs? En zijn NFTs niet een oplossing op zoek naar een probleem? Van Roest praat je in tien minuten over de wondere wereld van NFTs bij.

Kijk het volledige interview terug of meld je hier aan voor het laatste RTL Z Crypto Seminar.

Leven
Lees ook:
Leven van bitcoin? De Nederlandse 'Bitcoin Family' doet het al jaren