Ga naar de inhoud
Van onze partner BTC Direct

Bitcoin, NFTs en goud, wat kiezen experts?

Huibert-Jan van Roest, Paul Buitink, Patrick van der Meijde en Rens de Jong (v.l.n.r.) Beeld © RTL Z Crypto

In RTL Z Crypto kijken we wekelijks naar alles wat met investeren in crypto's te maken heeft. Is het iets waar je als langetermijnbelegger naar moet kijken, is het een onmisbare technologie voor de toekomst of is het vooral een gokje? De drie experts van deze week delen hun ideeën en gaan in op de actualiteit.

Zoals elke week wordt de koers van bitcoin onder de loep genomen. Beste bitcoin heeft een flinke duik gemaakt. Heerst er door de enorme volatiliteit paniek op de cryptomarkt?

Daarnaast zoomt presentator Rens de Jong met de drie deskundigen in op het bericht van de president van El Salvador om bitcoin als wettig betaalmiddel te gebruiken en de reactie van het IMF hier op. IMF uit hun bezwaren. Er zouden namelijk grote risico's zijn voor de financiële stabiliteit, financiële integriteit, consumentenbescherming evenals de bijbehorende fiscale verplichtingen.Heeft het IMF volgens de experts het aan het rechte eind?

Bitcoin
Lees ook:
Bitcoin maakt vrije val. Hebben experts nog goede hoop?

Verder krijgen Huibert-Jan van Roest (mede-eigenaar van NFTs.nl), Paul Buitink (managing director bij goud- en edelmetaalbedrijf Aunexum Precious Metals Group en co-host van BNR's Cryptocast) en Patrick van der Meijde (co-founder BitKassaNL en Arnhem Bitcoin City) één minuut de tijd om hun gouden beleggingstip, visie of anekdote te delen. Ondanks dat de drie heren veel met crypto's van doen hebben, kan er een kritische blik worden verwacht. Let op: het zijn ideeën en zeker geen persoonlijke aanbevelingen.

In het kort: Huibert-Jan van Roest (mede-eigenaar van NFTs.nl) raadt aan om te kijken naar wat LooksRare, het NFT-platform dat recentelijk is opgericht, heeft gedaan. 'Deze manier van start-up funden gaan we de komende jaren nog veel zien. Onderzoek dat.'

Vervolgens kaart Paul Buitink (managing director bij goud- en edelmetaalbedrijf Aunexum Precious Metals Group en co-host van de Cryptocast op BNR) de roerige tijden waarin we zitten aan. Denk aan de Centrale Banken die over het verhogen van de rente praten en wat tot bloedbaden op de beurzen heeft geleid.

'Wat heeft goud gedaan? Nasdaq is meer dan 10% gezakt, bitcoin is meer dan 20% gedaald en Etherium is meer dan 30% gezakt. Daarentegen is goud juist iets gestegen. De les? Goud zorgt voor goede nachtrust en is handig in de portefeuille.' Neemt niet weg dat Buitink fan van bitcoin en de dingen die daaruit ontstaan, blijft.

Patrick van der Meijde (co-founder BitKassaNL en Arnhem Bitcoin City) corrigeert twee misvattingen over bitcoin. Verder hoopt hij: ' bitcoins nooit voor euro's in te hoeven wisselen. Liever geef ik het als bitcoin voor een dienst of product uit. Kijk eens om je heen of je al ergens met bitcoin kunt betalen.' Een uitspraak die leidt tot een interessante discussie over hoe groot de kans is dat bitcoin de nieuwe wereldmunt wordt.

Kijk de pitches terug of meld je hier aan voor het laatste RTL Z Crypto Seminar.

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto is van 6 t/m 22 december en van 3 januari t/m 9 februari 2022 wekelijks op dinsdag en woensdag (9:15 uur en 17:45 uur) op RTL Z te zien. Zelf aan de slag met crypto's? Maak een account aan bij BTC Direct.

'Slapend
Lees ook:
'Slapend rijk worden? Stop nooit al je vermogen in één crypto of aandeel'