Van onze partner BTC Direct

Bitcoin maakt vrije val. Hebben experts nog goede hoop?

25 januari 2022 16:23 Aangepast: 25 januari 2022 16:43
Robert Reinder Nederhoed, Aaron van Wirdum, Didi Taihuttu en Jim Tehupuring (v.l.n.r.) Beeld © RTL Z Crypto

In RTL Z Crypto kijken we wekelijks naar alles wat met investeren in crypto's te maken heeft. Is het iets waar je als langetermijnbelegger naar moet kijken, is het een onmisbare technologie voor de toekomst of is het vooral een gokje? De vier experts van deze week delen hun ideeën en gaan in op de actualiteit.

Bitcoin heeft een forse duik sinds november 2021 genomen. Van ruim $69.000 schommelt de koers momenteel rond de $34.000. Hoe kijken de vier deskundigen naar deze bitcoin crash?

Verder krijgen Robert Reinder Nederhoed (blockchain-ondernemer), Aaron van Wirdum (allround bitcoinkenner en editor-in-chief van Bitcoin Magazine) en Jim Tehupuring (Vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer) één minuut de tijd om hun gouden beleggingstip, visie of anekdote te delen. Let op: het zijn ideeën en zeker geen persoonlijke aanbevelingen.

Nederhoed trapt de ronde pitches af. "Ons financiële systeem wankelt. Ons geld is stuk. Gelukkig is daar bitcoin: zuiver geld, toegankelijk voor iedereen en werkt wereldwijd." Zijn advies: "Neem geen risico's met experimentele munten, maar houd het simpel en investeer exclusief in bitcoin." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bitcoin: digitale flippo of belangrijk voor onze toekomst?

Van Wirdum pitcht over hoe bitcoin de duurzame transitie kan versnellen. In het kort: "Bitcoin is één van de meest duurzame industrieën wereldwijd. Naar schatting werkt 30% tot 50% al op groene energie." Volgens Van Wirdum kunnen we met bitcoin miners zelfs energie besparen en biedt het energieleveranciers in de nachtelijke uurtjes extra opties. Een uitspraak die tot een interessante discussie leidt.

Hekkensluiter van de avond is Tehupuring, man uit de 'klassieke' beleggingswereld. Hij vindt de rit met bitcoin heftig. "Ga je gokken op koersuitslagen of ga je investeren in langetermijnwaardecreatie?" Voor de tweede groep een tip van hedgefonds belegger Ray Dalio: het enige gratis rendement dat bestaat, is spreiding voor geleidelijke groei.

Kijk de pitches terug of meld je hier aan voor het volgende RTL Z Crypto Seminar.

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto is van 6 t/m 22 december en van 3 januari t/m 9 februari 2022 wekelijks op dinsdag en woensdag (9:15 uur en 17:45 uur) op RTL Z te zien. Zelf aan de slag met crypto's? Maak een account aan bij BTC Direct.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Slapend rijk worden? Stop nooit al je vermogen in één crypto of aandeel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van