Van onze partner BTC Direct

De essentie van bitcoin: wat hebben we er (wereldwijd) aan?

18 januari 2022 16:17 Aangepast: 18 januari 2022 16:20
Rens de Jong in gesprek met Jan-Willem Burgers Beeld © RTL Z Crypto

Elke uitzending duikt presentator Rens de Jong met een speciale gast de diepte in omtrent cryptocurrencies, strategie, risico's en / of kansen. Deze week heeft hij Jan-Willem Burgers in de studio uitgenodigd. Als bitcoinkenner van het eerste uur en partner bij Great Stuff Ventures heeft hij veel over deze digitale valuta te vertellen. Kijk hier het interview terug.

In 2010 ving Burgers voor het eerst iets over bitcoin op. Een wereld die hem gelijk interesseerde en sindsdien niet meer heeft losgelaten. Vandaar ook dat hij zich vanaf 2013 intensief in de digitale munt heeft verdiept. Wat ziet hij in bitcoin? Welke slimme dingen rondom de currency / smart contract staan er te gebeuren? En vooral, welke toegevoegde waarde ziet Burgers in het betalen met bitcoin? 

Kleine impressie van het interview: In de begindagen van het internet was het overgrote deel van de bevolking niet overtuigd van zijn kunnen. De geschiedenis herhaalt zich, want kijkend naar cryptocurrencies is er over het algemeen in deze ontastbare wereld ook weinig fiducie. Waarom je daar volgens Burgers naast zit? "Bitcoin is gedecentraliseerd en het lijkt erop dat het zo blijft. Bovendien ziet het er niet naar uit dat er een ander gedecentraliseerd geldsysteem aankomt. Van Cuba tot Venezuela en van Israël tot Nederland, wereldwijd hebben heel veel mensen baat bij zo'n financieel systeem."

Kijk het volledige interview terug of meld je hier aan voor het volgende RTL Z Crypto Seminar.

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto is van 6 t/m 22 december en van 3 januari t/m 9 februari 2022 wekelijks op dinsdag en woensdag (9:15 uur en 17:45 uur) op RTL Z te zien. Zelf aan de slag met crypto's? Maak een account aan bij BTC Direct.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Pokémonkaart heeft hogere marktwaarde dan Bitcoin'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van