Van onze partner BTC Direct

Bitcoin: digitale flippo of belangrijk voor onze toekomst?

18 januari 2022 13:33 Aangepast: 18 januari 2022 16:08
Jan-Willem Burgers, Jim Tehupuring, Mike Hutting en Rens de Jong (v.l.n.r.) Beeld © RTL Z Crypto

In RTL Z Crypto kijken we wekelijks naar alles wat met investeren in crypto's te maken heeft. Want is het iets waar je als langetermijnbelegger naar moet kijken, is het een fraai gokje op interessante koersschommelingen of is het vooral een onmisbare technologie die de wereld gaat veranderen? De drie experts van deze week delen hun ideeën.

De cryptomarkt roept veel vraagtekens op. Om net wat meer gevoel bij het digitale fenomeen te krijgen, schuiven verschillende experts op het gebied van cryptocurrency, beleggen en bankieren aan. In deze uitzending krijgen Jan-Willem Burgers (bitcoinkenner van het eerste uur en partner bij Great Stuff Ventures), Jim Tehupuring (Vermogensbeheerder 1Vermogensbeheer) en Mike Hutting (CEO en co-founder BTC Direct) één minuut de tijd om hun idee, gouden beleggingstip of anekdote te delen. Let op: het zijn ideeën en zeker geen persoonlijke aanbevelingen.

Jan-Willem Burgers zit diep in de bitcoinmaterie. Toch vindt hij dat crypto vooral veel gebakken lucht is. "Het enige wat voor mij eigenlijk echt telt, is bitcoin en de diensten die daarop kunnen worden gebouwd. Waarom? Omdat bitcoin een gedecentraliseerd geldsysteem is." Waarom dit zo belangrijk is in onze wereld? En Etherium, NFP's en andere digitale flippo's dan? Burgers geeft antwoorden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Slapend rijk worden? Stop nooit al je vermogen in één crypto of aandeel'

Jim Tehupuring vindt handelen in crypto's niet in de categorie 'beleggingen' thuishoren. "Maar doordat het schaars is, kan het uiteindelijke en fantastische bescherming tegen inflatie zijn. Daarnaast biedt het stabiliteit. Echter, beleg er niet in met de gedachte dat iets van €10 naar €1.000 gaat. Het draait om het behouden van je koopkracht."

En tot slot, Mike Hutting over het verruimen van onze geldhoeveelheid en de impact op de inflatie. Welke rol kan bitcoin in dit speelveld spelen? "Bitcoin is geboren voor dit klimaat." Hoe en wat legt hij uit.

Kijk de pitches terug of meld je hier aan voor het volgende RTL Z Crypto Seminar.

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto is van 6 t/m 22 december en van 3 januari t/m 9 februari 2022 wekelijks op dinsdag en woensdag (9:15 uur en 17:45 uur) op RTL Z te zien. Zelf aan de slag met crypto's? Maak een account aan bij BTC Direct.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Pokémonkaart heeft hogere marktwaarde dan Bitcoin'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van