Ga naar de inhoud
Van onze partner Rabobank

Circulaire innovator geeft waarde aan 'waardeloos' rioolwater

Marissa de Boer, CEO en co-founder van SusPhos

De hoeveelheid afvalwater dat we produceren is schrikbarend veel. En lang niet altijd nodig. SusPhos ziet juist waarde in afvalmateriaal en upcyclet het. Een innovatief proces waarmee ze in 2020 de Rabo Duurzame Innovatieprijs in de wacht sleepten. Hoe kijken ze terug op hun deelname? En wat heeft het hen opgeleverd?

Afval(water) waardeloos? Niet voor SusPhos. Zij zien waarde in fosfaatrijke afvalstromen (onder andere afkomstig uit de landbouw) en upcyclen het tot hoogwaardige producten als gespecialiseerde kunstmestproducten en bio-based vlamvertragers. Het woord 'afval' komt niet in hun vocabulaire voor. Gebruiken wat we al hebben, waardoor er minder afvalmateriaal is, er geen beroep op nieuwe fossiele brandstoffen hoeft worden gedaan en er geen extra CO2 wordt uitgestoten. Win-win-win!

Rabo Duurzame Innovatieprijs 

Heel eervol vond team SusPhos het om zich als één van de winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2020 te mogen noemen. Naast dat de circulaire innovatie hen €20.000,- opleverde, bracht het ook veel publiciteit. Bovendien hebben ze bij de Rabobank een lening kunnen afsluiten, waardoor ze een volgende stap hebben gezet.

Marissa de Boer, CEO en co-founder van SusPhos, krijgt spontaan een glimlach op haar gezicht wanneer ze terugdenkt aan hun deelname. Zou ze zo nog eens meedoen? En welke tip heeft ze voor duurzame start-ups die overwegen om dit jaar mee te doen?

Bekijk hier de video

Schrijf je nu in

Op 19 mei van dit jaar reikt Rabobank opnieuw de Rabo Duurzame Innovatieprijs uit. Heb jij een duurzame, innovatieve oplossing die er écht toe doet en is jouw start-up niet ouder dan drie jaar? Schrijf je dan uiterlijk 27 januari 2022 in en maak kans op zendtijd op RTL Z en €20.000,- prijzengeld.

Laatste
Lees ook:
Laatste kans: zendtijd en €20.000 prijzengeld voor duurzame start-ups
Dit is een artikel van