Ga naar de inhoud
Van onze partner BTC Direct

'Pokémonkaart heeft hogere marktwaarde dan Bitcoin'

Wim Boonstra en Rens de Jong over de functie en toekomst van Bitcoin Beeld © RTL Z Crypto

Elke uitzending spreekt presentator Rens de Jong een speciale gast over cryptocurrencies, strategie, risico's en / of kansen. Deze week is Wim Boonstra, bijzonder hoogleraar economische en monetaire politiek aan de VU en speciaal economisch adviseur bij RaboResearch, in de studio te gast. Kijk hier het interview terug.

Als bijzonder hoogleraar doet Boonstra veel onderzoek naar economische en monetaire zaken. Zo ook naar crypto's. Recentelijk heeft hij dan ook een artikel over cryptocurrencies gepubliceerd, waarin hij in begrijpelijke taal antwoord geeft op vragen die rondom digitale valuta leven.

Hoe kijkt hij vanuit zijn achtergrond en expertise tegen (de toekomst van) digitale valuta aan? Tijdens het interview stipt de Jong een aantal veronderstellingen uit Boonstra's publicatie aan. "Je zou Bitcoin kunnen zien als een buitenlandse valuta, maar dan zonder onderliggende economie." "In de Bitcoin kan er geen inflatie ontstaan, want het is gemaximeerd tot 21 miljoen." En: "Betaalt iedereen over 10 jaar met Bitcoin?"

Kijk het volledige interview terug of meld je hier aan voor het volgende RTL Z Crypto Seminar.

Zijn
Lees ook:
Zijn we op weg naar een protocoleconomie?