Ga naar de inhoud
Van onze partner BTC Direct

'Slapend rijk worden? Stop nooit al je vermogen in één crypto of aandeel'

Wim Boonstra, Axel van den Bogaard, Edin Mujagic en Rens de Jong (v.l.n.r.) Beeld © RTL Z Crypto

In het wekelijkse programma RTL Z Crypto duiken deskundigen in de wereld van de crypto's, delen ze hun ongezouten mening over digitale valuta en geven ze tips. De vierde uitzending met Wim Boonstra (speciaal economisch adviseur bij RaboSearch), Edin Mujagic (macro-econoom en hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer) en Axel van den Bogaard (crypto-expert BTC Direct) gemist? Kijk het hier terug.

We zijn alweer halverwege de reeks van RTL Z Crypto Seminar. Vier uitzendingen geweest, nog vier te gaan. Ook in deze aflevering gaat presentator Rens de Jong het gesprek aan met drie deskundigen uit het umfeld van de cryptocurrencies. In deze editie ligt de nadruk op de invloed van de Centrale Bank op cryptomunten. Naast het bespreken van de actualiteit krijgen de experts elk één minuut de tijd om hun ideeën, (beleggings)tips of succesverhaal te delen. Let op: alle pitches bevatten ideeën en zijn zeker geen individuele koopaanbevelingen. 

Wim Boonstra, speciaal economisch adviseur bij RaboResearch, benadrukt dat je - zij het door te beleggen in aandelen of crypto's - niet slapend rijk kunt worden. "Als je belegt, dan kun je dat het best in een gespreide portefeuille doen. Stop nooit al je vermogen in één currency of aandeel, want dan ben je aan het gokken, niet aan het beleggen. Spreiden is het devies." Of Boonstra vanuit financieel oogpunt ooit iets met crypto's zou doen? "Je kunt beter Bitcoin kopen, dan meedoen aan een loterij."

Zeg
Lees ook:
Zeg je bitcoin als betaalmiddel, dan ga ik in de ankers'

Vervolgens pakt Axel van den Bogaard, crypto-expert bij BTC Direct, het pitch podium. Waar we als collectief vaak op Bitcoin zijn gefocust, bestaan er inmiddels ruim 16.000 alternatieve crypto's. Etherium is de grootste en een interessante om in de gaten te houden, aldus de expert. "Zie het als de voortzetting van de decentrale gedachte van Bitcoin, maar dan met een bredere blik, namelijk een wereldwijde supercomputer die is gedecentraliseerd. Het wordt zelfs wel als voorloper van ruggengraat van het nieuwe internet gezien."

Edin Mujagic, macro-econoom, sluit de pitchronde af: "Afgaande op de geluiden van de ECB acht ik de kans groter dat we op 31 juli dit jaar in Friesland op natuurijs de Elfstedentocht rijden, dan dat de spaarrente een fatsoenlijk niveau bereikt. Het is dan ook niet vreemd om spaargeld aan het werk te zetten." Zijn advies? "Kijk eens naar het Fresh Fixed Income Fund."

Kijk de aflevering terug of meld je hier aan voor het volgende RTL Z Crypto Seminar.

Zijn
Lees ook:
Zijn we op weg naar een protocoleconomie?