Ga naar de inhoud
Van onze partner Rabobank

Nieuwe generatie plantaardige 'biefstuk' en 'varkenshaas' net echt

Birgit Dekkers, co-founder van Rival Foods

Rival Foods ontwikkelt een nieuwe generatie plantaardige vleesvervangers zonder compromissen. In 2020 sleepte de start-up met dit initiatief de Rabo Duurzame Innovatieprijs in de wacht. Wat heeft de winst hen opgeleverd? En wat adviseren ze start-ups die ook willen meedoen?

Eén dag in de week minder vlees eten heeft al een positief effect op dieren en het klimaat. Waar ons voedsel 25% van de CO2-uitstoot op zijn conto kan schrijven, komt meer dan de helft van die broeikasgassen uit de hoek van dierlijke producten, zoals onze vleesconsumptie. Volgens Rival Foods is er geen dierlijk vlees nodig om dezelfde smaak en structuur te krijgen. De start-up heeft zich met hun nieuwe technologie vastgebeten in het ontwikkelen van zogenoemde spierproducten, oftewel plantaardige vleesvervangers, zoals biefstuk, kippenborstfilet en varkenshaas.

Rabo Duurzame Innovatieprijs

Zo trots als een pauw waren ze bij start-up Rival Foods toen ze hoorden dat zij één van de winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs (2020) waren. Hun duurzame innovatie en veerkrachtige instelling leverden €20.000,- op. Maar dat niet alleen. Ook wisten veel journalisten en investeerders Rival Foods sindsdien goed te vinden.

Birgit Dekkers, co-founder van Rival Foods, blikt terug op die periode. Wat heeft het hen gebracht? Plukken ze er momenteel nog steeds de vruchten van? En welke tip heeft ze voor start-ups die overwegen om dit jaar mee te doen aan de Rabo Duurzame Innovatieprijs? 

Bekijk hier de video

Schrijf je nu in

In mei 2022 reikt Rabobank opnieuw de Rabo Duurzame Innovatieprijs uit. Heb jij een duurzame en innovatieve oplossing die er écht toe doet en is jouw start-up niet ouder dan drie jaar? Schrijf je dan voor 27 januari 2022 in en maak kans op €20.000,- prijzengeld!

Vier
Lees ook:
Vier keer €20.000,- prijzengeld voor duurzame startups