Ga naar de inhoud
Van onze partner Rabobank

Betere nachtrust dankzij de slaaprobot van deze Nederlandse innovator

Julian Jagtenberg, CMO van Somnox

Somnox helpt slechte slapers op een natuurlijke manier beter te slapen. Niet door medicatie, maar door een slaaprobot. Een innovatie waarmee ze in 2018 de Rabo Duurzame Innovatieprijs wonnen. Wat heeft de winst hen opgeleverd? En waar staan ze nu?

Voor veel Nederlanders is een goede nachtrust geen vanzelfsprekendheid. Dagelijks nemen zo'n 750.000 mensen dan ook slaapmiddelen. Een oplossing voor de korte termijn met lange termijn bijwerkingen. Toen vier studenten aan de TU Delft in 2016 tijdens een minor Robotica de opdracht kregen om een robot te ontwikkelen die mensen helpt, is het idee van Somnox ontstaan; een slaaprobot die de ademhaling vertraagt, het hoofd tot rust brengt en zo helpt om in een diepe slaap te vallen.

‘Prijzen
Lees ook:
‘Prijzen cruciaal voor het Nederlandse startup-ecosysteem’

Rabo Duurzame Innovatieprijs

In 2018 mocht de toenmalige start-up Somnox (inmiddels uitgegroeid tot scale-up) de Rabo Duurzame Innovatieprijs in ontvangst nemen. Naast het prijzengeld van €20.000,- heeft het voor veel media-aandacht gezorgd, waardoor het balletje is gaan rollen. 

Julian Jagtenberg, CMO, vertelt wat het winnen met het bedrijf gedaan heeft. Waar staat Somnox drie jaar na het winnen van de prijs? Waar dromen ze van? En welke tip heeft hij voor start-ups die overwegen om mee te doen aan de Rabo Duurzame Innovatieprijs? 

Bekijk hier de video

Schrijf je nu in

In mei 2022 reikt Rabobank opnieuw de Rabo Duurzame Innovatieprijs uit. Heb jij een duurzame en innovatie oplossing die er écht toe doet en is jouw start-up niet ouder dan drie jaar? Schrijf je dan voor 27 januari 2022 in en maak kans op €20.000,- prijzengeld!

Vier
Lees ook:
Vier keer €20.000,- prijzengeld voor duurzame startups