Ga naar de inhoud
Van onze partner Rabobank

Kunstmatig kippeneiwit legt deze Nederlandse startup geen windeieren

FUMI Ingredients ontwikkelde een alternatief voor kippeneiwit op basis van biergist. De innovatie legde de startup bepaald geen windeieren want in 2019 wonnen ze de Rabo Duurzame Innovatieprijs. Waar staat deze Nederlandse startup nu?

Kippeneiwit is een voedingsingrediënt waar we niet elke dag bij stilstaan, al wordt het voor ongelooflijk veel verschillende toepassingen gebruikt. De Nederlandse agritech startup Fumi Ingredients heeft een plantaardige variant bedacht op basis van biergist. 

Rabo Duurzame Innovatieprijs

In 2019 won de startup de Rabo Duurzame innovatieprijs met hun innovatie. Het leverde hen naast het prijzengeld van €20.000,- ook veel media-aandacht en zelfs nieuwe investeerders op. Wat hebben ze met het prijzengeld gedaan? Waar staan ze nu met hun startup? En wat is hun advies voor nieuwe deelnemers van de Rabo Duurzame Innovatieprijs?

Je ziet het in onderstaande video:

Schrijf je nu in

In mei 2022 reikt Rabobank opnieuw de Rabo Duurzame Innovatieprijs uit. Heb jij een duurzame en innovatie oplossing die er écht toe doet en is jouw startup niet ouder dan drie jaar? Schrijf je dan voor 27 januari 2022 in en maak kans op €20.000,- prijzengeld!