Ga naar de inhoud
Van onze partner Mastercard

Hoe houden we alle nieuwe manieren van betalen veilig?

Vandaag vindt het Mastercard Innovation Forum (MIF) in het Stedelijk Museum te Amsterdam plaats. We zijn er de hele dag bij en zenden meerdere live-uitzendingen uit. In deze aflevering gaat Frederique Dormaar in gesprek met betalingsexpert Simon van Lelieveldt over en of en hoe we alle nieuwe manieren van betalen veilig kunnen houden.

Op donderdag 11 november vindt het Mastercard Innovation Forum 2021 (MIF) plaats in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn de grootste betaal-uitdagingen in het huidige post-pandemie tijdperk, open banking, innovaties als de digitale betaalpas, duurzaamheid en nog veel meer. RTL Z zendt gedurende de dag verschillende uitzending uit vanaf het event.

In deze vierde en laatste aflevering gaat Frederique Dormaar in gesprek met betalingsexpert Simon Lelieveldt. Want ondanks dat steeds sneller en 'simpeler' betalen veel gemak oplevert, brengt het ook nieuwe zorgen met zich mee. Met name op het gebied van veiligheid.

Apple Pay heeft bijvoorbeeld in korte tijd flink aan terrein gewonnen als het om betalen gaat en ook Facebook lanceerde een eigen betalingsmiddel, de libra. Maar hoe wenselijk is het dat we middels dit soort techreuzen gaan betalen?

Betalingsexpert Simon van Lelieveldt begrijot dat mensen vaak voor gemak kiezen maar geeft aan dat niet iedereen zich er bewust van is dat met elke betaaltransactie de gegevens van zowel de verzender als de ontvanger opgeslagen worden, Bij banken weten we dat dit veilig is doordat daar wereldwijd toezicht op gehouden wordt, maar hoe zit dit bij techreuzen als Apple en Facebook?

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Mastercard.