Ga naar de inhoud
Van onze partner Mastercard

Sneller en gemakkelijker online betalen

Frederique Dormaar, Jan-Willem van der Schoot en Ewout Brouwers (vlnr)

Van klinkende euro's tot steeds meer nieuwe digitale munten. En van betalen met je horloge tot afrekenen via gezichtsherkenning. De ontwikkelingen op het gebied van zowel fysiek als online betalen volgen elkaar in razend tempo op. En precies hierover gaat het Mastercard Innovation Forum (MIF) dat vandaag plaatsvindt in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Frederique Dormaar is er bij en zal gedurende de dag verslag doen.

Op donderdag 11 november vindt het Mastercard Innovation Forum 2021 (MIF) plaats in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn de grootste betaal-uitdagingen in het huidige post-pandemie tijdperk, open banking, innovaties als de digitale betaalpas, Click to Pay en OVpay, duurzaamheid en nog veel meer. RTL Z zendt gedurende de dag verschillende uitzending uit vanaf het event.

In deze eerste aflevering spreekt Frederique Dormaar met Jan-Willem van der Schoot van Mastercard en Ewout Brouwers van online supermarkt Picnic over sneller, gemakkelijker en toch veilig online betalen.

Door corona zijn we nog meer online gaan kopen dan we al deden. Maar het online betaalproces bestaat vaak nog uit veel verschillende en niet altijd even soepel verlopende stappen. In de Picnic-app kan betalen sinds kort veel sneller en gemakkelijker, hier reken je je boodschappen af zonder tussenstap via je bank.

Maar wie heeft hier baat bij: alleen winkeliers of wil de consument dit ook? En wat is de rol van de banken hierin?

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Mastercard.

Dit is een artikel van