Bevlogen ondernemer

Met pensioen? Cornélie (70) niet. Ze begon een kinderfietsenwinkel

05 juni 2021 09:58 Aangepast: 05 juni 2021 12:06
Ondernemer Cornélie Metselaar met een kinderfiets van Woom Beeld © Karin Veenendaal

De meeste generatiegenoten van Cornélie Metselaar genieten rustig van hun oude dag, maar de Nijmeegse blijft liever bezig. Zes jaar geleden opende ze haar eigen fietsenwinkel: Stip Kinderfietsen. "Kindjes leren fietsen is het leukste dat er is!"

Als je Cornélie Metselaar vraagt naar de perfecte kinderfiets begint ze meteen bevlogen te vertellen over lichtgewicht kinderfietsen en een uitgekiende geometrie.

Fanatiek mountainbiker

Ze is namelijk gek op fietsen. "Toen ik als kind een pen uitprobeerde, schreef ik al niet mijn naam maar het woordje fiets."  Ze fietst zelf ook graag. "Mijn laatste tocht was een rondje Drenthe naar Assen en Emmen."

Haar liefde voor de fiets droeg ze al vroeg over aan haar zoon, een fanatiek racefietser en mountainbiker. Hij begon tien jaar geleden een fietsenwinkel, Stipbike, waar hij voornamelijk bijzondere fietsen verkocht.

Metselaar houdt zelf ook van fietsen Metselaar houdt zelf ook van fietsen

Gekleurde fiets

Rond die tijd beëindigde Cornélie zelf haar carrière als oefentherapheut Cesar, dat is een behandelmethode op het gebied van houding en beweging. Dit werk had ze 25 jaar gedaan.

Cornélie ging meehelpen in de fietsenwinkel van haar zoon. "Ik zette bijvoorbeeld een mooie gekleurde fiets neer bij Albert Heijn, met een bord erbij van Stipbike. Aan het einde van de dag haalde ik hem weer op."

Oude dag

De zaken van haar zoon gingen goed. Samen met een compagnon richtte hij een paar jaar later het Dutch Bicycle Centre op, een centrum voor fietsondernemers in Nijmegen.

"Mijn zoon vroeg toen of ik kinderfietsen wilde gaan verkopen. 'Je moet tenslotte wat te doen hebben op je oude dag', grapte hij." En zo startte Cornélie op 65-jarige leeftijd haar eigen kinderfietsenzaak, Stip Kinderfietsen.

Metselaar verkoopt een fiets met haar kleinkind op schoot Metselaar verkoopt een fiets met haar kleinkind op schoot

Te zware kinderfietsen

In dit werk combineert Metselaar haar liefde voor fietsen met haar kennis opgedaan als oefentherapeut. Ze verkoopt lichtgewicht kinderfietsen, vooral van het merk Woom.

"Veel kinderfietsen zijn veel te zwaar, wel 12 tot 15 kilo. Dat is het lichaamsgewicht van die kindjes zelf en dat maakt leren fietsen heel moeilijk."

In de eerste maand verkocht Metselaar drie fietsen. Maar al snel begon het te lopen. Door corona is de verkoop zelfs geëxplodeerd.

Kinderen leren fietsen

Vorig jaar verkocht Stip Kinderfietsen in een maand de hele jaarvoorraad van 300 fietsen. Ook de 200 extra bestelde fietsen waren direct weg. Corona was goed voor de omzet, maar het werk werd er niet leuker op, want er was bijna geen klantcontact meer.

"Ik verkoop fietsen voor de lol. Omdat het zo fijn is om kindjes te leren fietsen. Daar word ik heel blij van. Om die blije kinderen en ouders te zien. 'Papa laat mij maar los' als ze voelen dat ze kunnen fietsen. En een trotse ouder, die zijn kind loslaat. En dat contact mis ik nu door corona."

Veel te leuk

Elk jaar verdubbelt de omzet van Stip Kinderfietsen. Het werk begint Metselaar inmiddels te veel te worden. Daarom gaat ze de werkzaamheden overdragen. "Maar ik blijf voorlopig nog wel eigenaar en ik blijf me er ook mee bemoeien, zoals blogjes schrijven en inkopen. Daarvoor is het veel te leuk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van