Ondernemen

Humberto Onderneemt… met Carel Nolet en Eveline Wu

11 mei 2021 10:12 Aangepast: 11 mei 2021 10:12

Wekelijks bezoekt Humberto Tan de meest inspirerende ondernemers van Nederland. Deze week Carel Nolet van de Schiedamse distilleerderij en horecaonderneemster Eveline Wu.

 

De Schiedamse jeneverbrander Nolet stamt uit 1691 en is al elf generaties in bezit van de familie. In de jaren ’70 van de vorige eeuw waagden de Nolets de sprong naar de VS. Van daaruit veroverden ze stap voor stap de rest van de wereld, onder meer met de bekende merken Ketel One Wodka en Nolet’s Dry Gin.

Ongekend competitieve markt

Humberto krijgt toegang tot het heilige der heiligen: de stokerij en de molen in Schiedam waar de familie aan de wereldwijde zegetocht begon. Met Nolet bespreekt Humberto de kracht van het familiebedrijf en hoe je op de ongekend competitieve markt van de ‘spirits’ een dominante positie verovert, en weet te behouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Humberto Onderneemt' met Donkervoort en VanMoof

Keihard werken

Hierna gaat Humberto door naar Rotterdam waar hij Eveline Wu ontmoet. Deze superenergieke kok en horecatycoon kwam pas op haar 15e vanuit China naar Nederland. Met keihard werken en ongekend hoge eisen stellen aan haar omgeving en zichzelf, lukte het om een horeca-imperium op te bouwen.

Streetfood

Wu is onder meer verantwoordelijk voor de introductie van het Wokrestaurant in Nederland. Sindsdien verkeert ze in steeds hoogwaardiger culinaire kringen. Al staat ze ook op het punt om een keten streetfoodzaken te openen met topsporter Rico Verhoeven. Samen met Humberto bereidt Eveline een paar van haar favoriete gerechten.

Humberto Onderneemt is elke dinsdag om 22.30 uur te zien bij RTL Z. Kijk alle afleveringen van Humberto Onderneemt hier terug. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van