Van onze partner SkillsTown

'Humberto Onderneemt' met Donkervoort en VanMoof

04 mei 2021 05:04 Aangepast: 04 mei 2021 14:34
Denis Donkervoort en Humberto Tan

Wekelijks bezoekt Humberto Tan de meest inspirerende ondernemers van Nederland. Deze week Denis Donkervoort van de sportwagens en Taco Carlier van de fietsen van VanMoof.

Met de hand gemaakte, hyper exclusieve sportwagens en generaties ervaring in de automotive. Deze week gaat Humberto op bezoek bij de Nederlandse autobouwer Donkervoort. Het familiebedrijf dat gevestigd is in Lelystad, maakt al decennia snelle sportauto’s voor de fijnproever. 

Fans in plaats van kopers

Met zoon Denis achter het stuur is de onderneming een volgende fase ingegaan. Aan Humberto vertelt hij, samen met zijn vader en zus, hoe Donkervoort ook in tijden van elektrificatie relevant blijft. Wat helpt is de internationale klantenkring die Donkervoort bedient: dat zijn eerder fans en leden van een grote familie, dan simpele kopers. 

Onbeperkt leren met het online leerplatform van SkillsTown

In deze aflevering van 'Humberto Onderneemt' maken we ook kennis met Arie Drost van CMIS Group. Als HR directeur van deze financiële dienstverlener heeft hij de ontwikkeling van zijn medewerkers hoog in het vaandel staan. Drost: "In onze CMIS Academy bieden we onbeperkt opleidingen en trainingen aan, medewerkers kunnen er dus zoveel volgen als ze willen. Ongeacht of deze werkgerelateerd zijn of niet. En variërend van Duitse taal tot slechtnieuwsgesprekken voeren."

Voor deze Academy maakt CMIS gebruik van het online leerplatform van SkillsTown. Op deze manier is het hele opleidingenaanbod van SkillsTown beschikbaar, aangevuld met branche specifieke en op maat gemaakte trainingen voor CMIS.

Volwaardige e-bikeleverancier

Vervolgens blijft Humberto in beweging. Hij gaat in één ruk door naar Taco Carlier die samen met zijn broer Ties medeoprichter is van het hippe e-bikemerk VanMoof. Taco en Ties startten VanMoof als innovatief fietsenmerk maar evolueerden door naar een volwaardige e-bikeleverancier. Het merk groeit razendsnel, en staat aan de vooravond van een grote, internationale expansie.

Eén miljard per jaar

Aan Humberto laat Taco zien hoe slim een VanMoof fiets in elkaar gezet is. En hij legt uit waarom ze alles zelf willen doen: van de productie van onderdelen en de assemblage, tot het onderhoud. Doorgroeien naar een omzet van één miljard per jaar is nu het doel. Over enkele jaren moet VanMoof heersen op de internationale fietspaden.

Humberto Onderneemt is elke dinsdag om 22.30 uur te zien bij RTL Z en wordt mede mogelijk gemaakt door SkillsTown. Kijk de afleveringen van Humberto Onderneemt hier terug. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van