Sparkpost

Mega-overname door Messagebird: koopt Amerikaans bedrijf

28 april 2021 16:16 Aangepast: 28 april 2021 16:24
Robert Vis van sms-dienst Messagebird. Beeld © Messagebird

Softwarebedrijf Messagebird neemt het Amerikaanse Sparkpost over, een grote distributeur van zakelijke e-mail. Daarmee kan de Amsterdamse scale-up bedrijven van wereldformaat tot zijn klantenkring rekenen, zoals Disney, Paypal, Booking, Linkedin en Pinterest. Met de overname is 600 miljoen dollar gemoeid, bijna een half miljard euro. 

Dat meldt Messagebird vandaag in een persbericht. Ceo Robert Vis en Rich Harris, van Sparkpost, zijn beide zeer verheugd met de deal. 

Techgigant

Om de aankoop te financieren is een miljard dollar opgehaald bij investeerders. Daarmee is de kas ook goed gevuld voor verdere overnames en groeit Messagebird gestaag door van scale-up naar een gevestigde techgigant. De afgelopen maanden is het bedrijf op overnamepad en voegt het steeds meer ondernemingen toe. 

Messagebird levert software aan klanten, waarmee bedrijven sms’jes in bulk kunnen verzenden. Het bedrijf is nu nog niet beursgenoteerd, maar bereidt zich daar wel op voor. Beleggers zijn gecharmeerd van het techbedrijf. Voor deze overname werd Messagebird gewaardeerd op 3 miljard euro.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van