Ondernemen

‘Humberto Onderneemt’ met Piet Hein Eek en de topman van AFAS  

27 april 2021 08:40 Aangepast: 27 april 2021 08:54

Wekelijks bezoekt Humberto Tan de meest inspirerende ondernemers van Nederland. Deze week Bas van der Veldt  van softwarebedrijf AFAS en  ontwerper en meubelmaker Piet Hein Eek.

Ze noemen het niet voor niks de ‘Sekte van Leusden’. Softwarebedrijf AFAS waar Humberto topman Bas van der Veldt ontmoet, heeft een heel bijzondere manier van personeelsmanagement. Volgens Van der Veldt draait het allemaal om ‘liefde & vertrouwen’. Van de AFAS-medewerkers wordt totale loyaliteit verwacht, maar daar krijgen ze ook wat voor terug. 

Slapen en douchen 

Van der Veldt leidt Humberto rond door het nieuwe hoofdkantoor van AFAS waar aan alles is gedacht om het de medewerker zo goed mogelijk naar de zin te maken. Van der Veldt laat het theater, de high-tech sportzaal, restaurant en de meditatieve relaxruimte zien. Als programmeur of sales manager van AFAS hoeft je feitelijk alleen naar huis om te slapen en te douchen, verder is in alles voorzien. 

Gouden lichting 

Vervolgens gaat Humberto door naar ontwerper Piet Hein Eek. De man die tot de gouden lichting van de Eindhovense Design Academy behoort, ontvangt Humberto in zijn enorme ontwerpstudio tevens werkplaats. Eek is de koning van de upcycling. Hij is een van de eerste die van houtafval premium kasten, banken en stoelen wist te maken.  

Eigen hotel 

Naast een gelauwerde ontwerper en grondlegger van Dutch Design, is Piet Hein Eek ook een succesvolle ondernemer. Hij werkte voor Ikea, opent binnekort een eigen hotel en slaagt erin om zijn producten wereldwijd te verkopen. Samen met Humberto die hij al tientallen jaren kent, bespreekt hij de balans tussen ondernemerschap en producerend ontwerper. 

‘Humberto Onderneemt’ is elke dinsdag om 22.30 uur te zijn bij RTL Z. Kijk de afleveringen van Humberto Onderneemt hier terug. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van