Buitenlandse expansiedrift

50 miljoen euro groeigeld voor deelscooterbedrijf Go Sharing

22 april 2021 07:24 Aangepast: 22 april 2021 09:05

Als er binnenkort weer gereisd mag worden, kom je in Duitsland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk wellicht de lichtgroene deelscooters van Go Sharing tegen. Het bedrijf wil uitbreiden naar het buitenland en heeft om die ambities te verwezenlijken een investering van 50 miljoen euro gekregen. "Het kan hard gaan."

Het geld is opgehaald bij investeerders onder aanvoering van Opportunity Partners van miljardair Robert van der Wallen. In een eerdere investeringsronde, ruim een jaar geleden, haalde Go Sharing al 10 miljoen euro op bij investeerders onder leiding van Rabo Corporate Investments. 

Uitbreiden in Nederland...

De 50 miljoen euro wil het bedrijf uit Nieuwegein gebruiken om meer scooters te kunnen plaatsen. Met 5000 scooters die er nu al verspreid over dertig regio's staan, is het bedrijf naar eigen zeggen marktleider in Nederland. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deelscooter en deelauto via één NS-app te huren

Daarnaast wil Go Sharing het aanbod uitbreiden zodat klanten van het ene vervoermiddel kunnen overstappen op het andere. "We willen een pilot starten met elektrische deelauto's in vijf tot acht steden en grootschalig starten met deelfietsen", vertelt Raymon Pouwels, ceo en mede-oprichter. Met die combinatie van vervoermiddelen wil het bedrijf zich onderscheiden van de concurrent. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geklaag over groene deelscooters: GO Sharing, GO overlast?

... en uitbreiden over de grens

Go Sharing gebruikt de kapitaalinjectie verder om ook deelscooters in het buitenland aan te bieden. Deze week zijn er 500 scooters in Antwerpen neergezet en eerder deze maand werd gestart in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Het bedrijf wil binnen enkele maanden ook de vleugels uitslaan naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije.

Grote ambities voor een bedrijf dat in 2019 is opgericht. "Het is heel snel gegaan ja", beaamt Pouwels, die het bedrijf met twee partners begon. "Ik weet nog goed dat we bij de oprichting een paar bureautjes kochten. En toen dacht ik: die komen nooit vol!"

Zelf de accu's omwisselen

Inmiddels heeft Go Sharing 75 medewerkers in dienst. Het aantal voltijdsbanen zal de komende periode nog verdubbelen, verwacht Pouwels. In die aantallen zijn de flexkrachten die de accu's omwisselen niet meegerekend. 

In de begintijd, met 168 scooters in Eindhoven, deden Pouwels en zijn collega's dat klusje nog zelf. "Dat deden we tussen 4 en 8 uur 's ochtends. Daarna op kantoor douchen en dan begon je werkdag. Het kan hard gaan ja", vertelt hij. 

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van