Van onze partner SkillsTown

Gratis trainingen voor iedereen met ambitie

21 april 2021 08:01 Aangepast: 22 april 2021 16:08

Trainings- en adviesbureau TWST biedt in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gratis trainingen aan iedereen die ambities heeft en zichzelf succesvol wil (blijven) ontwikkelen. Of dat nu is voor je huidige functie, of juist een nieuwe positie op de arbeidsmarkt.

"TWST is in de eerste plaats een adviesbureau met veel klanten in de bouw, denk aan Ballast Nedam en VolkerWessels" begint Dictus Nicolai, oprichter en managing partner van TWST. Andere grote klanten van het adviesbureau zijn ProRail en UWV.

Naast advies geeft het  bureau ook trainingen. In eerste instantie ook uitsluitend aan grote bedrijven zoals bovengenoemden, maar sinds kort ook aan particulieren. Nicolai: "Dat heeft te maken met twee subsidietrajecten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die we gewonnen hebben in het kader van NL leert door."

NL leert door

Concreet houdt het in dat TWST nu een aantal trainingen geheel gratis aanbiedt, gericht op mensen die (bijvoorbeeld) door corona werkloos zijn en weer de arbeidsmarkt op moeten of willen. Maar ook voor mensen die al een baan hebben, maar hun werkveld zien veranderen of zich anderszins verder willen ontwikkelen. Nicolai: "De trainingen zijn vooral gericht op de zogenaamde soft skills: hoe presenteer je jezelf, ken je eigen kwaliteiten, toekomstbestendig zijn, etcetera. Daarnaast zijn de trainingen allemaal online en kan iedereen deze dus op zijn eigen moment en tempo doorlopen."

Van fysiek naar online

De reden dat TWST meedeed aan het subsidietraject is tweeledig. Nicolai: "In  de eerste plaats vonden we het wel eens tijd worden om iets terug te doen voor de maatschappij, TWST bestaat dit jaar namelijk precies tien jaar." Daarnaast was corona een belangrijke factor van invloed, dit deed TWST inzien dat trainingen ook heel goed online kunnen én dat de verschuiving van fysiek naar online voor een groot deel waarschijnlijk blijvend zal zijn. Nicolai: "Zonder corona hadden we dit hele traject waarschijnlijk nooit gedaan, maar het voelt heel goed om nu iets heel direct voor mensen te kunnen doen in plaats van alleen voor grote bedrijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix voor leren: onbeperkt online opleidingen volgen

Online platform

De gratis trainingen die TWST aanbiedt zijn allen helemaal online, deelnemers volgen ze dus op eigen houtje: op hun eigen manier en tempo. Nicolai: "Wel bieden we eens in twee weken een webinar aan, om toch iets van interactie te bieden." TWST maakt hiervoor gebruik van een white label van online leerplatform SkillsTown met wie ze tevens een strategische samenwerking hebben.

Meer weten over de gratis opleidingen en trainingen van TWST? Ga naar de website voor meer informatie en om je aan te melden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van