Ga naar de inhoud
Van onze partner Deloitte

Dit zijn de best geleide bedrijven van Nederland

Ze zijn weer bekend! De 21 best geleide bedrijven van Nederland, verkozen door Deloitte in het kader van hun Best Managed Companies-programma (BMC).

De lijst van best geleide bedrijven wordt elk jaar samengesteld door Deloitte om een beeld te geven van bedrijven die als voorbeeld dienen voor het Nederlandse (midden-) en grootbedrijf. Door corona, lockdowns en alles wat daar mee samenhangt was afgelopen jaar een allesbehalve normaal jaar, en voor veel bedrijven extra uitdagend.

Vier thema’s

Er zijn vier thema’s gedefinieerd waarop de deelnemende bedrijven beoordeeld worden: strategie, cultuur, bedrijfsvoering en financiën. Per thema zijn vervolgens ‘best practices’ bepaald, waarover deelnemers op verschillende niveaus in de organisatie zijn bevraagd middels vragenlijsten. Tot slot is hierop met elke individuele deelnemer ingezoomd tijdens een interactieve sessie. Op deze manier wordt zowel het interne als externe bedrijfsprofiel van de deelnemende bedrijven uitgebreid in kaart gebracht.

Toekomstgericht

Het BMC-programma is geen beauty contest op basis van in het verleden behaalde resultaten, maar juist gericht op de toekomst van de deelnemende bedrijven. “Je eerdere successen zijn van ondergeschikt belang. Ik wil dat je laat zien hoe je de marktleider in jouw industrie gaat worden” aldus Alexander Olgers, partner bij Deloitte en tevens leider van het BMC-programma. “Practice what you preach, laat ons zien dat een visie meer is dan een quote”, vult zijn collega Coen van den Mosselaar aan.

Voorwaarden voor deelname

Om deel te mogen nemen aan het BMC-programma moeten bedrijven wel aan enkele voorwaarden voldoen: ze moeten een omzet hebben van minimaal vijftig miljoen, een leidende (Tier 1) of vernieuwende (disruptieve) positie in het betreffende marktsegment bekleden én hun management in Nederland gevestigd hebben.

Excellence Awards

Op donderdag 27 mei wordt het BMC-programma 2020/2021 afgesloten met een eindevent dat onder andere via de online kanalen van RTL Z te volgen zal zijn§. Tijdens dit event wordt goed leiderschap gevierd en bovendien bekend gemaakt welke vier bedrijven er met de Excellence Awards naar huis gaan.

Ga voor een overzicht van alle deelnemers en meer informatie over het Best Managed Companies-programma naar de website van Deloitte.