Zaak naar andere rechter

Horeca nog in onzekerheid over snellere betaling coronasteun

19 maart 2021 11:18
Horeca-ondernemers weten nog niet of ze hun steun toch eerder krijgen. Beeld © ANP / Robin van Lonkhuijsen

Horecabedrijven moeten nog even wachten op uitbetaling van subsidies in het kader van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Koninklijke Horeca Nederland eiste dat de staat sneller met geld over de brug komt, maar de kwestie moet door een andere rechter worden bekeken.

Dat blijkt vandaag. De rechtbank Den Haag heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) niet ontvankelijk verklaard. KHN spande een rechtszaak niet namens zichzelf aan, maar namens horecaondernemers. 

De zaak hoort daarom niet bij de civiele rechter thuis, maar bij de bestuursrechter, aldus de rechtbank Den Haag. Daarom beoordeelt de voorzieningenrechter de zaak niet inhoudelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Crisis eist zijn tol: veel horecazaken houden het voor gezien

Steun

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wilde via de rechter afdwingen dat de Staat eindelijk over de brug zou komen met coronasteun. De steun om het leed van de coronacrisis te verzachten zou eigenlijk eind februari worden uitbetaald. Door een systeemwijziging werd dat echter met zestien weken uitgesteld.

Horecaondernemers vonden dat ze niet zo lang konden wachten, omdat ze het door de gedwongen sluitingen het al zo zwaar hebben.

KHN kon niet meteen een reactie geven. Ze wilden eerst het vonnis bestuderen.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van