Uit de sleur

Lizzy (25) was klaar met tandartsassistente zijn en verhuurt nu jacuzzi's

18 maart 2021 11:36 Aangepast: 18 maart 2021 11:57
Lizzy Gevers (25) gooide het roer om en verhuurt nu jacuzzi's voor een avond. Beeld © Eigen foto

Voor sommige mensen werkt het prima: heel je leven uitgestippeld met huisje, boompje, beestje en 45 jaar bij dezelfde baas werken. Voor Lizzy Gevers (25) is het niks. Daarom begon ze een halfjaar geleden voor zichzelf en verhuurt ze nu jacuzzi's.

Niet de meest voor de hand liggende carrièreswitch. "Ik moest er wel even over nadenken wat ik zou willen doen", zegt Gevers tegen RTL Z. "Ik ben direct na school begonnen als tandartsassistente en dat heb ik de afgelopen vijf jaar gedaan." 

Niks mis mee, zegt ze zelf ook, alleen wilde ze meer. "Je bent op een gegeven moment wel uitgeleerd. Doorgroeien zat er ook niet meer in. Het werd daarmee wel een eentonig leventje. Ik wilde liever iets meer freewheelen, meer vrijheid. Als tandartsassistente kun je niet om 11.00 uur de deur achter je dichttrekken omdat de zon schijnt en je naar het strand wilt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Op vakantie in eigen tuin: opblaasbare jacuzzi's populair in coronatijd

In juni vorig jaar begon het nadenken over wat het dan wel moest worden. Verschillende ideeën passeerden de revue. Gevers voelde al vrij snel iets voor de verkoop van verwenboxen, met bijvoorbeeld gezichtsmaskers of juist sushi en champagne. Maar het was de verjaardag van haar vriend een halfjaar geleden die de doorslag gaf. 

Gewoon googelen

Om die te vieren, liet Gevers een bioscoop aan huis komen. Eigenlijk wilde ze de avond afsluiten met een duik in een bubbelbad. Maar ja, die waren amper te huur voor een avondje - te ver of te duur. "Toen dacht ik: dan ga ik dat zelf doen. En het combineert eigenlijk ook wel top met de verwenboxen." 

"Ik ben gewoon gaan googelen en rond gaan bellen: welke varianten zijn handig, welke niet. Mensen kennen de opblaasbare jacuzzi, maar als de bovenrand daarvan lek is, kun je er niks meer mee. Zo kwam ik uiteindelijk op een variant met een stevigere bovenkant. Voor zes personen, 1000 liter water moet erin." 

Inmiddels rijdt ze met twee jacuzzi's stad en land af. "Klanten komen echt overal vandaan, van Noordwijk tot Venlo. Ik had zelfs iemand uit Brussel. De tweede jacuzzi heb ik erbij gekocht toen het echt wat drukker werd. Ik ben klein begonnen; als het niets wordt, zet ik de jacuzzi's op Marktplaats en ben ik er ook weer vanaf." 

Dat lijkt niet aan de orde, want zeker de komende weken zit ze aardig volgeboekt. En dat is wel even wennen, zegt Gevers. "Voorheen haalde ik de jacuzzi uit elkaar en maakte ik 'm thuis pas schoon. Nu doe ik dat direct en ga ik er hup mee door naar de volgende klant. Gelukkig zijn er genoeg lieve mensen die me willen helpen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jacuzzi's eenvoudig te hacken

De afgelopen maanden kon ze nog niet rondkomen van haar webshop, zegt Gevers, maar ze hoopt en verwacht dat dat verandert met de drukte de komende tijd. "Tot nu toe heb ik zo'n 15.000 euro geïnvesteerd. Ik heb bijvoorbeeld net een busje gekocht. Hiervoor gebruikte ik die van mijn vriend, maar omdat het zoveel drukker is kan dat niet meer." 

Ze plunderde haar eigen spaarrekening voor de jacuzziverhuur. "Dat maakte de druk minder hoog, dat je het met eigen geld doet. Niemand die zegt: waar blijft het geld dat je van me hebt geleend? En op de investeringen heb ik me ook ingesteld. Ik ging er niet vanuit dat ik direct zou binnenlopen." 

Ook sloepjes

Vanaf mei of juni hoopt Gevers hetzelfde te kunnen doen met sloepjes als met de jacuzzi's. Dat is wel wat meer uitzoekwerk, zegt ze, want een sloep mag je niet zomaar overal te water laten. "Ik denk daarom aan een aantal vaste plekken in het land, waar ik de sloep dan naartoe breng en 'm ook weer ophaal. Ik hoop heel erg op de Biesbosch, dat is wel echt een mooie plek om te varen." 

'Zo maak je het leven'

Wat de verdere toekomst brengt? Gevers durft het niet te zeggen. "Misschien wordt het tot mijn 50e keihard doorwerken in mijn eentje, misschien heb ik volgend jaar al personeel. Ik laat het lekker op zijn beloop en kan me er ook niet zo druk om maken. En ik heb altijd mijn diploma nog." 

Het belangrijkste vind ze dat ze het op haar eigen manier kan doen, niet 'hoe het standaard allemaal hoort'. "Ik heb weleens discussie met mensen, die zeggen dan: 'zo is het leven gewoon'. Nee, zo máák je het leven. Ik wil het liefste op mijn 50e kunnen zeggen: ik verkoop mijn zaak, mijn huis, ik neem een camper en ik ga op pad." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van