Korting 400 miljoen

Na maanden geruzie toch overname Tiffany door LVMH

29 oktober 2020 15:10 Aangepast: 29 oktober 2020 15:31
Shoppers die net wat bij Tiffany & Co hebben gekocht Beeld © AP | Associated Press

Aan de overnamesoap rond Tiffany & Co komt een eind. De Amerikaanse juweliersketen wordt toch overgenomen door het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Na maanden onenigheid is het gelukt om een nieuwe deal op tafel te krijgen.

Na veel gesteggel is uiteindelijk een iets lagere overnameprijs afgesproken. Het Franse luxe artikelenconcern (bekend van onder ander Dior en Louis Vuitton) betaalt zo'n 400 miljoen dollar minder voor de Amerikaanse juwelier, op een totale overnamesom van bijna 16 miljard dollar. 

Moeizame maanden

Enkele maanden geleden wilde LVMH nog van de overnamedeal af, omdat Tiffany & Co door de coronacrisis minder waard zou zijn geworden. Volgens de Fransen was de waarde van de juweliersketen gedaald, omdat de winkels waren gesloten.

Tiffany was het hier niet mee eens. De Amerikanen stelden slechts één kwartaal slecht te hebben gedraaid. Om te voorkomen dat LVMH van de deal zou afzien, stapte het bedrijf naar de rechter. Daarop besloot LVMH vervolgens Tiffany aan te klagen.

Op een gegeven moment zag zelfs de Franse overheid zich genoodzaakt om tussenbeide te komen.

Toch een deal

Vandaag hebben LVMH en Tiffany aangekondigd dat ze toch een deal hebben gesloten. De Fransen hoeven nu nog maar 15,8 miljard dollar te betalen, in plaats van de eerder afgesproken 16,2 miljard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljardenovername Tiffany & Co door luxegigant LVMH op springen

Verenigde Staten

Daarmee gaat uiteindelijk toch een wens van de Fransen in vervulling. LVMH wil al langer sterker worden in de VS om haar Amerikaanse klanten beter te bedienen. Daarbij moet de beroemde Amerikaanse juweliersketen helpen.

Verder verwacht LVMH met Tiffany haar horloge- en juwelendivisie verder te versterken. In 2011 kocht het concern daartoe ook al het Italiaanse Bulgari, voor 5,2 miljard dollar (destijds 3,8 miljard euro).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van