Ga naar de inhoud
200 miljoen voor Nederlands bedrijf

Nederlands MessageBird rijp voor beursgang na monsterinvestering

Robert Vis van sms-dienst Messagebird. Beeld © Messagebird

Na een investering van 200 miljoen dollar (zo’n 170 miljoen euro) is het Nederlandse softwarebedrijf MessageBird, een platform waarmee bedrijven sms'jes in bulk kunnen versturen, ‘echt rijp voor een beursgang’. Het bedrijf zou 3 miljard euro waard zijn.

Oprichter en ceo Robert Vis maakte de investering donderdag bekend. De kapitaalinjectie komt van de Amerikaanse investeerder Spark Capital. Ook bestaande aandeelhouders Accel en Y Combinator betalen mee. In 2017 haalde het bedrijf al een keer 60 miljoen dollar op, met inderdaad een sms-dienst.

Maar wie sms't er eigenlijk nog? Het bedrijf heeft duizenden klanten, van HelloFresh tot Amber Alert, die met de smsjes hun klanten bedienen. Messagebird heeft dan inmiddels ook kantoren over de hele wereld.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse sms-startup Messagebird haalt 51 miljoen euro op

Groeit hard

Het bedrijf groeit hard en wil daarom binnen een jaar naar de beurs, zei Vis deze zomer. Deze investering wordt gezien als een laatste financiele stap in die richting. Met het geld wil het bedrijf groeien van 400 naar 1200 medewerkers. Ook wil Vis naar eigen zeggen overnames doen.

Ondanks Corona staan beleggers volgens beurscommentator Hans de Geus in elk geval te springen om te kunnen investeren, zeker als het gaat om bedrijven in de techsector. De verwachting is dat het bedrijf hoge ogen gooit op de beurs.

Beleggers staan te springen

Vis doet daarmee net als zakenpartner Adriaan Mol, met wie hij het bedrijf opzette, goede zaken. Mol haalde voor zijn betaaldienst Mollie dit jaar ook miljoenen op en wordt gewaardeerd op een miljard.

De Geus: "De angst om weer de boot te missen is groot als het gaat om tech- of it-bedrijven, dus als er iets is waar iedereen kan instappen, staan investeerders te dringen." 

Nederlands
Lees ook:
Nederlands techbedrijf Messagebird groeit hard en wil naar de beurs