190 arbeidsplaatsen weg

Coronacrisis zorgt voor banenverlies bij De Bijenkorf

05 augustus 2020 17:54 Aangepast: 05 augustus 2020 18:02
Beeld © ANP

Warenhuisketen De Bijenkorf moet vanwege de coronacrisis banen schrappen. Het gaat om zo'n 35 arbeidsplekken op het hoofdkantoor van het bedrijf. 

Dat meldt het bedrijf via een persbericht. De Bijenkorf voert nog wel overleg met de ondernemingsraad over de plannen.

Het hoofdkantoor telt 450 arbeidsplekken. In de winkels zelf is volgens het bedrijf al bezuinigd in de afgelopen weken, door het schrappen van flexibele werkuren en tijdelijke contracten.

In totaal worden daarmee dit jaar ongeveer 190 van de 2200 arbeidsplaatsen geschrapt.

Nooit meegemaakt

De fysieke winkels van De Bijenkorf moesten door het coronavirus dicht van 18 maart tot 29 april. "De afgelopen maanden vormen een periode die wij nooit eerder hebben meegemaakt", zegt ceo Giovanni Colauto. 

Er is volgens hem geen reden om de strategie van zijn bedrijf aan te passen, wel moet er actie worden ondernomen op wat er nu gebeurt. 

Meer online

De klant trekt volgens het bedrijf nog mee naar online. Webwinkelen heeft door corona nog meer de voorkeur gekregen. Op dat vlak is volgens De Bijenkorf ook groei te zien. 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) concludeerde deze week ook al dat de online omzetten bij veel detailhandelaren door het dak gaan. Maar vooral voedingsbedrijven doen het goed.

De kleding- en schoenenbranche moesten juist bloeden, met een omzetdaling van respectievelijk 29,5 procent en 25,3 procent. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Online omzet detailhandel door het dak, maar niet iedereen boert goed

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van