Faillissement

Fitnessbedrijf Wendy van Dijk maakt een doorstart, mét Disq

15 juli 2020 20:59 Aangepast: 17 juli 2020 00:28
Beeld © WENDY's DISQ Club

Aan de soap rond Wendy's Disq Club begint langzaam een eind te komen. Het fitnessbedrijf dat onlangs failliet ging maakt een doorstart en SBS-presentatrice Wendy van Dijk blijft het gezicht ervan. Wie de doorstart mogelijk maakt, is onduidelijk.

Een doorstart hing dinsdag al in de lucht, maar is nu officieel aangekondigd door Wendy's Club. De naam is opvallend, want hiervoor gebruikte het failliete Disq Mobile Gym Nederland nog de merknaam Wendy's Disq Club.

Rechtenkwestie

De rechten op fitnessapparaat Disq liggen niet bij Wendy van Dijk, maar bij haar voormalige zakenpartner Robbert Boekema. Hij krijgt geen rol binnen het nieuwe bedrijf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doorstart failliet fitnessbedrijf Wendy van Dijk nabij

De naam Disq wordt weggelaten 'om rechtenkwesties uit de weg te gaan', zegt de adviseur van de onderneming tegen RTL Z. Hij is er wel van overtuigd dat het apparaat gewoon gebruikt mag worden binnen het nieuwe bedrijf.

'Niet verbieden'

Leden die een Disq gekocht hebben, kun je volgens de adviseur 'niet verbieden om het product te gebruiken'. Voor de ongeveer tweeduizend leden verandert er dan ook helemaal niets, garandeert hij.

Ook voor promotiedoeleinden zal de Disq weer gebruikt worden, zegt hij. "Er is immers voor betaald. Als je iets gekocht hebt, heb je daar ook de rechten op betaald."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wendy van Dijk lijdt groot verlies: fitnessbedrijf DISQ failliet

De doorstart wordt bekostigd door een investeerder die zich pas donderdag publiekelijk bekend wil maken. De rol van Van Dijk blijft hetzelfde: "Het trekken van de kar." Ze zal in de toekomst zelfs vaker te zien zijn voor het fitnessbedrijf.

Doorstart Boekema

Het personeel van Wendy's Disq Club krijgt vanavond nog een nieuw contract aangeboden. Iedereen mag in dienst blijven.

Ook ex-zakenpartner Boekema lijkt een doorstart te hebben gemaakt, zoals eveneens in de lucht hing. Dinsdag heeft hij het bedrijf Disq Club BV ingeschreven in het Handelsregister. Deze bedrijfsnaam wordt ook genoemd op de site waar de Disq verkocht wordt.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van