90% minder omzet

Cateraar Maison van den Boer schrapt helft personeel, 140 banen weg

08 juli 2020 16:16 Aangepast: 08 juli 2020 16:33
Catering Beeld © Getty

Maison van den Boer moet 140 mensen ontslaan en gaat tijdelijke contracten niet verlengen. Daarmee verdwijnt bijna de helft van de voltijdsbanen bij de cateraar. Het bedrijf lijdt flink onder de coronacrisis en boekt naar eigen zeggen nog maar een fractie van de normale omzet.

In totaal verdwijnt er zo'n 100 fte aan mankracht, waar het bedrijf nu nog goed is voor 225 voltijdsbanen. Er wordt nog met de ondernemingsraad overlegd over een sociaal plan voor het personeel.

“Deze ingreep is onontkoombaar om het bedrijf een toekomst te geven”, zegt directeur Willem de Boer. In de afgelopen vier maanden kelderde de omzet van het bedrijf met meer dan 90 procent. 

Toekomst onzeker

Ook voor de komende maanden is die omzet onzeker. De onderneming gaat voor 2021 uit van een omzetniveau van 35 procent ten opzichte van 2019.

De ontslagen zullen naar verwachting in het najaar worden doorgevoerd. Voor medewerkers die hun baan verliezen, biedt het bedrijf een terugkeerregeling aan als er in de toekomst weer meer werk komt.

Het bedrijf laat ook weten van plan te zijn om het bedrijfsonderdeel FoodforCare te verkopen. Die tak levert maaltijden aan ziekenhuizen en is volgens Maison van den Boer winstgevend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van