Minder somber

Vertrouwen herstelt met name in de reisbranche

08 juli 2020 06:16 Aangepast: 08 juli 2020 07:00
Beeld © ANP

In de meeste sectoren zijn ondernemers zekerder geworden over het voortbestaan van hun onderneming. Met name in de reisbranche nam het vertrouwen in de toekomst flink toe.

Dat blijkt uit onderzoek onder bedrijven van het Centraal Bureau voor de Statistiek naar de gevolgen die zij verwachten van de coronacrisis. Ten opzichte van de maand ervoor steeg het vertrouwen in het voortbestaan vooral in de zakelijke dienstverlening.

Minder somber

De reisbranche is daarin de grote uitschieter: in mei dacht 10 procent van de ondervraagde ondernemers in ieder geval nog een jaar te kunnen doorgaan; in juni was dat gestegen naar 51 procent. Ook uitzendbureaus, juridische diensten en beveiligingsbedrijven zagen het wat minder somber in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

CBS: ondernemers minder bezorgd over voortbestaan

Minder dan 5 maanden

Ondanks de heropening van de horeca bleef het vertrouwen van ondernemers in die sector laag. Slechts een kwart van hen denkt het nog minstens een jaar uit te houden. Een derde van de ondernemers in die sector zegt het 5 maanden of minder uit te kunnen zingen.

Ondernemers in de sport-, cultuur- en recreatiesector zijn iets optimistischer. Van hen ziet bijna 40 procent perspectief in een jaar of meer; 20 procent denkt 5 maanden of minder te kunnen bestaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van