Van onze partner NLinBusiness

Rozenkweker verzorgt het gras van de Kuip, Wimbledon en Camp Nou

01 juli 2020 18:12 Aangepast: 02 juli 2020 08:07

1,5 Meter-sessies is dé ondernemerspodcast van RTL Z. Op zijn motor rijdt Marc Nijhuis door het land op zoek naar de mooiste ondernemersverhalen. In deze aflevering gaat hij langs bij gras-tovernaar Nico van Vuuren. Zijn bedrijf SGL System maakt furore van de Kuip tot aan Wembley en van Wimledon tot aan Camp Nou. Zijn lichttherapie inclusief compleet ‘grass management system’ bracht hem in contact met de groten der aarde op het gebied van voetbal, zoals Arsene Wenger en Guus Hiddink.

In de podcastserie 1,5 Meter-sessies ligt de focus op Nederlandse bedrijven die hun geluk beproeven in het buitenland. In deze aflevering spreken we Nico van Vuuren, eigenaar van rozenkwekerij Porta Nova en SGL System, die succesvol zaken doet met in het Verenigd Koninkrijk (VK). Daarnaast komt Lyne Biewinga, Executive Director Membership bij de NL Business Hub in Londen, The Netherlands-British Chamber of Commerce, aan het woord en vertelt ze meer over het zakendoen met/in het VK.

Ook zaken doen in het VK? Meld je aan voor het NL in Business-webinar Doing Business with the UK’ op 6 juli .

Nico van Vuuren is eigenaar van rozenkwekerij Porta Nova. Met een productie van zo'n 65 miljoen rozen per jaar zijn zij één van de grootste kwekers van Nederland. Nico groeide op tussen de rozen en werd van jongs af aan klaargestoomd om het familiebedrijf over te nemen. Dit kwam in een stroomversnelling doordat de jonge Nico nou niet bepaald een model-leerling was. Hij was meer geïnteresseerd in andere aardse zaken, zoals voetbal. Niemand had in die tijd kunnen bevroeden dat juist de combinatie van rozenteelt en de voetballerij hem tot een unieke ondernemer zou maken met grootste internationale successen. 

Als voetballiefhebber vroeg Nico zich af hoe het mogelijk was dat de duurste spelers ter wereld hun kunsten veelal op enorme knollenvelden moesten vertonen. Hij besloot dat dit beter moest kunnen en is op onderzoek gegaan door technieken uit de rozenteelt toe te passen op gras. En met succes, SGL System werd geboren. In de afgelopen 20 jaar is SGL System uitgegroeid tot dé mondiale gras expert en zijn ze inmiddels hofleverancier van de Kuip tot aan de Arena en van Wembley tot Wimbledon.

Hoe heeft het bedrijf haar mondiale groei gerealiseerd en welke lessen in internationaal ondernemen heeft het bedrijf opgedaan? Hoe zijn zij internationaal begonnen en waar moet je op letten bij het internationaal ondernemen? Je hoort het in de podcast!

 

Over NLinBusiness

NLinBusiness is er voor ondernemers met internationale ambities. Op het online platform van NLinBusiness lees je inspirerende verhalen van ondernemers die succesvol internationaal zakendoen. Ook vind je daar een actueel overzicht van relevante publiek private informatie en dienstverleners, overzichtelijk gebundeld op één plek. Zo kan NLinBusiness je 24/7, waar ook ter wereld, met raad en daad bijstaan.

Naast online kan NLinBusiness je ook fysiek helpen. Wereldwijd heeft NLinBusiness 40 Cities of Opportunity geselecteerd. In deze steden is de slagingskans voor Nederlandse mkb-ondernemers het grootst. Daarom bouwt NLinBusiness in deze steden actief aan NL Business Hubs. Vanuit deze NL Business Hubs worden ondernemers operationeel ondersteund en doorverwezen naar betrouwbare lokale dienstverleners. Hierbij gaat het om zaken als het oprichten van een juridische entiteit, het openen van een bankrekening, het huren van kantoorruimte en het vinden van gekwalificeerd personeel.

Nederlandse ondernemers kunnen nu al terecht voor operationele B2B ondersteuning in steden als Bangkok, Boekarest, Bogotá, Dubai, Guangzhou, Ho Chi Minh-Stad, Hongkong, Kuala Lumpur, Londen, Mexico-Stad, München, Panama-Stad, São Paulo, Santiago de Chile, San Francisco en Warschau.

Op de hoogte blijven van nieuws rondom internationaal ondernemen? Meld je aan voor de NLinBusiness nieuwsbrief!

NLinBusiness is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken, en werkt nauw samen met de werkgeversfederaties FME, evofenedex en Koninklijke Metaalunie. Plus de industriële clusters, belangenorganisaties, bilaterale kamers van koophandel, kennisinstellingen en het Nederlandse bedrijfsleven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van