Omzet keldert door corona

Hotel Postillion kan salaris niet meer betalen: derde personeel weg

15 juni 2020 21:06
Erik-Jan Ginjaar, Postillion Beeld © RTL Z

Hotel- en congrescentrumketen Postillion ontslaat 110 van de 350 werknemers. Het bedrijf zegt noodgedwongen te moeten inkrimpen. Door het coronavirus is de omzet van het bedrijf gekelderd.

Die omzet ligt naar verwachting inmiddels 60 procent lager dan een jaar eerder. Eerder voorzag directeur Erik-Jan Ginjaar nog een daling van 45 procent.

"Het levert angst op, kunnen we de salarissen nog wel betalen? Gelukkig kan ik mensen geruststellen: ja dat kunnen we", stelde Ginjaar in april nog in een vlog op RTL Z.

Zakelijke markt

Maar de keten, met zeven hotels, moet het hebben van de zakelijke markt. Er kunnen zeker tot september geen congressen georganiseerd worden. Dat kost volgens de directeur zoveel geld dat er wel iets moet gebeuren, zo zegt hij tegen ANP.

"We bereiden ons voor op het ergste, maar hopen op beter. Alleen, op hoop kunnen we niet draaien." Ontslagen vallen er volgens het bedrijf op alle afdelingen.

Sociaal plan

Er is overleg geweest met de vakbonden en er ligt een sociaal plan voor het personeel. Het bedrijf moet mensen terugnemen als het beter gaat binnen een bepaalde periode.

Ginjaar denkt dat zijn bedrijf pas eind 2022 weer de oude is en vestigt zijn hoop intussen op de gewone vakantieganger.

"We willen het liefst dat iedereen in eigen land met vakantie gaat, maar merken nog wel wat voorzichtigheid."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van