Ga naar de inhoud
Minder goed nieuws voor personeel

Doorstart failliete rolstoelleverancier HMC eindelijk rond

Beeld © ANP

De doorstart van de failliete leverancier van rolstoelen en scootmobiels, het Hulpmiddelencentrum, is eindelijk rond. Het duurde langer dan gedacht, maar branchegenoot Kersten heeft, met financiële steun van de beursgenoteerde investeerder Value8, de boedel toch overgenomen.

Dankzij de overname kan de dienstverlening aan de 50.000 kwetsbare klanten van het bedrijf worden voortgezet. Voor het personeel is er minder goed nieuws. Van de 370 werknemers behouden er slechts 150 hun baan.

Het Hulpmiddelencentrum (voorheen Jens Beenhakker) groeide de afgelopen jaren door fusies en een overname uit tot de op twee na grootste leverancier van medische hulpmiddelen van Nederland.

Jarenlange verliezen

De meeste hulpmiddelen werden aan de gebruikers geleverd via gemeenten, in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het bedrijf maakte echter al jaren verliezen, en was financieel wankel.

Toen de dienstverlening vorig jaar ook nog eens in de soep liep door een mislukt automatiseringsproject, stortte het bedrijf uiteindelijk in. Begin april ging het Hulpmiddelencentrum failliet.

Hoe
Lees ook:
Hoe rolstoelgigant het Hulpmiddelencentrum over de kop ging

Hectisch

Curator Carl Hamm zei medio mei een snelle doorstart te verwachten. Niet veel later meldden Kersten en investeerder Value8 de onderneming te willen overnemen. De deal werd uiteindelijk zaterdag pas gesloten.

"De afgelopen weken waren zeer hectisch", zegt Kersten-topman Bas Alberts. "We hebben met man en macht aan het doorstartplan gewerkt en het is geweldig dat nu de handtekeningen zijn gezet." Door de overname stijgt de jaaromzet van Kersten tot 50 tot 55 miljoen euro."

Dit is een artikel van