Ga naar de inhoud
Business

Value8 en Kersten willen doorstart van failliet Hulpmiddelencentrum

Ter illustratie Beeld © ANP

Rolstoelleverancier het Hulpmiddelencentrum (HMC), dat begin april failliet ging, maakt mogelijk een doorstart. Kersten Hulpmiddelen en diens aandeelhouder Value8 maakten bekend daarover gesprekken te voeren met de curatoren.

HMC verstrekte in het hele land diverse hulpmiddelen waarmee mensen langer zelfredzaam kunnen zijn en langer thuis kunnen wonen. Dat zijn bijvoorbeeld rollators, rolstoelen, krukken en aangepaste bedden.

Noodkrediet

In de eerste weken na het faillissement kon de dienstverlening dankzij een noodkrediet van de Bank Nederlandse Gemeenten worden voortgezet. RTL Z meldde vorige week dat de doorstart nabij was.

Hulpmiddelencentrum
Lees ook:
Hulpmiddelencentrum boekte megaverliezen; doorstart nabij

Marktleiders Medux (Medipoint) en Welzorg gaven vorige week aan interesse te hebben gehad in de overname van delen van het Hulpmiddelencentrum. Maar nu blijkt de beoogd doorstarter Kersten te zijn, een van de kleinere spelers in de markt voor medische hulpmiddelen die worden geleverd onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Kwetsbare klanten

De inspanningen op korte termijn zijn vooral gericht op de voortzetting van de dienstverlening aan de 50.000 kwetsbare klanten van het Hulpmiddelencentrum. Kersten-grootaandeelhouder Value8 verwacht bij een doorstart veel banen te kunnen behouden. Het zorgbedrijf had bijna vierhonderd medewerkers in dienst.

Value8 benadrukt dat het definitief rond krijgen van de doorstart van 'diverse, deels externe, factoren' afhankelijk is. "Tevens dient definitieve overeenstemming te worden bereikt over de contractuele vastlegging van de beoogde transactie. Er bestaat derhalve geen zekerheid dat de doorstart doorgang zal vinden."