Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Van onze partner Philips Innovation Award

Dit zijn de winnaars van de Philips Innovation Award

20 mei 2020 16:08 Aangepast: 20 mei 2020 17:03

Maandag 18 mei vond de 15e editie van de Philips Innovation Award plaats. In verband met de huidige coronapandemie in een geheel andere hoedanigheid dan voorgaande jaren: virtueel en met behulp van AR-technologie. Startups Lalaland en Syntho kwamen als winnaars uit de bus.

Studentenstart-up Lalaland is de winnaar van de Innovator League. Lalaland gebruikt neural networks voor het creëren van kunstmatige paspoppen. Hiermee bieden ze eCommerce vele verschillende virtuele paspoppen gebaseerd op leeftijd, maat en etniciteit.

De winnaar van de Rough Diamond League is Syntho. Syntho's doel is het verhelpen van het privacy dilemma. Ze maken gebruik van synthetische data gegenereerd via hun op deep-learning gebaseerde Syntho Engine (SaaS).

De Prijzen

De winnaar van de Innovator League ontvangt een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. De Rough Diamond winnaar gaat met een prijs ter waarde van 10.000 euro naar huis. Tijdens de finale van de 15e editie was founder van het Borski Fund, Simone Brummelhuis, aanwezig om te vertellen over gendergelijkheid en eerlijke kansen in bedrijven.

Feedback en coaching

De acht finalisten willen op hun eigen manier de wereld verbeteren. Ze zijn hierin geholpen door het Business Panel en de Partners van de Philips Innovation Award, die de deelnemers van constructieve feedback hebben voorzien. Mede door deze feedback en coaching zijn alle deelnemers in de afgelopen periode enorm gegroeid. 

Virtueel en AR

Deze 15e editie vond dit jaar niet plaats in Theater Rotterdam zoals voorgaande jaren, maar in een nieuw jasje, live vanuit studio 4 in Hilversum. Door de COVID-19 pandemie is de finale geheel virtueel gemaakt met behulp van Augmented Reality (AR)- technologie. Op  maandag 25 mei (9:15), dinsdag 26 mei (17:45) en donderdag 28 mei (16:15) zal een compilatie van de finale worden uitgezonden op RTL Z. 

De organisatie van de Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt met en gesponsord wordt door onder andere de Koninklijke Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op deze manier is het een Award georganiseerd voor studenten, door studenten. Voor meer informatie, zie www.phia.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van