Ondernemen

Faillissement moederbedrijf Ici Paris XL van de baan

21 april 2020 12:00 Aangepast: 21 april 2020 12:18
Beeld © ANP

Het moederbedrijf van Ici Paris XL en Kruidvat kan opgelucht ademhalen. De faillissementsaanvraag die een van haar verhuurders had ingediend is ingetrokken. De Hongkongse firma AS Watson had aangegeven vanaf 1 april geen huur meer te willen betalen, vanwege de coronacrisis. Tot woede van vastgoedeigenaren. 

De Dordtse vastgoedondernemer Pieter van Loon liet het er niet bij zitten. Hij vroeg bij de rechter om het bankroet van AS Watson. Die zaak is nog niet voorgekomen en dat gaat nu ook niet meer gebeuren, bevestigt Van Loon aan RTL Z.

50/50

Want inmiddels is AS Watson, dat naast Ici Paris XL en Kruidvat ook Trekpleister uitbaat, teruggekomen op het huurbesluit. Het heeft nu alle verhuurders voorgesteld de lasten van de coronacrisis door tweeën te delen. De huur zou dan met 50 procent omlaag gaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Corona

Verhuurder vraagt bankroet voor AS Watson, na weigering huur te betalen

Met Pieter van Loon heeft AS Watson iets anders afgesproken, maar details over die overeenkomst mogen niet bekend worden gemaakt. Van Loon wil alleen kwijt dat het wat hem betreft een 'goede deal' is. 

Reuring

De zaak tussen Van Loon en multinational AS Watson zorgde voor veel reuring in de vastgoedwereld. AS Watson is namelijk niet het enige bedrijf dat de coronacrisis aanvoert als reden om te stoppen met het betalen van huur voor de panden waarin zij winkels voert. 

Ook sportartikelenwinkel Perry Sport (onderdeel van JD Sports) en lingerieketen Hunkemöller (Carlyle Group) willen geen of minder huur betalen. Verhuurders hekelen dit soort internationale ondernemingen, en de manier waarop zij de gevolgen van de coronacrisis volgens hen afwentelen op pandeigenaren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

ICI Paris XL wil toch (deels) huur betalen voor winkelpanden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van