Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ondernemen

Al tienduizenden bijstandsaanvragen bij zzp-loketten

25 maart 2020 15:19 Aangepast: 25 maart 2020 15:21
Archieffoto Beeld © ANP Foto

Tienduizenden zzp'ers die zijn getroffen door de coronacrisis hebben een aanvraag ingediend voor een bijstandsuitkering bij de speciale noodloketten. In grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam loopt het storm.

Op maandag en dinsdag vroegen 16.000 zzp'ers in Amsterdam een uitkering aan. In de regio Rotterdam waren dat er zeker 5000, zo blijkt uit een rondgang van ANP.

Hulp vragen aan gemeente 

Zzp'ers kunnen sinds deze week hulp aanvragen bij verschillende gemeenten. Omdat het steunpakket van de overheid nog niet rond is, doen de gemeenten dat op eigen initiatief. 

Zij keren via een versimpelde regeling geld uit, maar moeten nog even wachten op de overheidsbijdrage.

250 miljoen

Voor de regeling is door het kabinet in eerste instantie 250 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is bezig met de juridische afdichting voor de noodhulp.

Om de pijn van de coronacrisis te verzachten voor ondernemers heeft het kabinet een groot steunpakket gepresenteerd. Er worden tientallen miljarden euro's voor uitgetrokken.

Reken je niet rijk

Voor zelfstandigen zonder personeel die hun opdrachten als sneeuw voor de zon zien verdwijnen, ligt er een vorm van bijstand in het verschiet. Maar reken je niet rijk, want het woord bijstand is op zijn plaats.

Verder komt er uitstel van belastingen en kunnen sommige ondernemers 4000 euro krijgen, zonder verdere vragen of verplichtingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Crisismaatregelen: dit ligt er klaar voor zzp'ers en andere ondernemers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van