Ga naar de inhoud
Business

Kabinet schiet ondernemers met corona-problemen te hulp

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Beeld © ANP

Het kabinet wil mkb-bedrijven die in financiële problemen dreigen te komen door de uitbraak van het coronavirus helpen door garant te gaan staan voor leningen. Dat zegt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken).

Volgens de staatssecretaris bekijkt haar ministerie nu of de zogenoemde Borgstelling BMKB zo kan worden uitgebreid dat deze kan worden gebruikt voor de problemen rondom het virus.

Met de borgstelling kunnen bedrijven tegen gunstigere voorwaarden geld lenen bij de bank, bijvoorbeeld om hun rekeningen te betalen.

Betalingsproblemen

Volgens Keijzer ervaren vooral bedrijven in de evenementenbranche, horeca en toerisme problemen met onder meer betalingsachterstanden. Zij hoopt hen binnen twee weken te kunnen helpen met een uitgebreidere regeling. "Het kan heel snel gaan", belooft ze. Onduidelijk is of de regeling ook geldt voor zzp'ers.

Wel maakt Keijzer duidelijk dat ook andere ministeries bekijken hoe ze ondernemers kunnen helpen. Minister Wopke Hoekstra van Financiën zei gisteren al tegen RTL Z 'echt alles te doen wat nodig is' om te voorkomen dat het coronavirus de Nederlandse economie schaadt.

Bron: RTL Z
Dit is een artikel van