Business

Blokker verkoopt Belgische en Luxemburgse winkels

18 februari 2020 14:12 Aangepast: 18 februari 2020 14:31
Beeld © ANP

Winkelketen Blokker stort zich volledig op de Nederlandse markt. Alle 123 filialen in België en Luxemburg komen in handen van Dutch Retail Groep, dat de winkels om gaat bouwen tot een nieuwe discountformule onder de naam Mega World.

Dat heeft het moederbedrijf van Blokker, Mirage Retail Group, dinsdag bekendgemaakt. Hoeveel Dutch Retail Groep voor de winkels heeft betaald, willen beide partijen niet zeggen. 

Teruglopende omzet

Blokker is sinds 1977 actief in België en Luxemburg. Sindsdien opende het 123 eigen winkels en een webshop. Net als in Nederland heeft Blokker het ook in België en Luxemburg lastig. Het bedrijf kampt al jaren met teruglopende omzetten. Slechts 8 winkels waren winstgevend.

Hoewel Blokker er alles aan het gedaan om het tij te keren, gooit het nu de handdoek in de ring. "Ongewijzigd verdergaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk", zegt Blokker-ceo Michiel Witteveen. "Ingrijpende maatregelen waren onvermijdelijk."

Dutch Retail Groep is een vrij nieuwe speler in retailland. Het bedrijf werd in 2017 opgericht als houdstermaatschappij van de nieuwe winkelformule Mega World. Winkels heeft de discountketen die restpartijen gaat verkopen nog niet.

Dirk Bron

Eigenaar is de Nederlander Dirk Bron. Hij stond eerder aan de wieg van AktieSport. Bron gaat zich de komende maanden inspannen om alle winkels om te bouwen, zegt hij. "Ik zie goede kansen voor de discountketen in de Belgische markt en verheug mij op de samenwerking met het team van Blokker België."

Na de verkoop van AktieSport wilde Bron in Nederland een koopjesketen onder de naam Mega World uit de grond te stampen. Na de eerste winkel in Lelystad moesten er nog tientallen volgen in de rest van het land volgen. Die plannen stierven echter een stille dood.

Bij de 123 Blokker-winkels in België en Luxemburg werken in totaal 670 medewerkers. Wat de overname betekent voor hun baan is niet duidelijk. De winkels blijven gewoon open, zegt Bron: "Ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe formule zich kan ontwikkelen tot een gezond en winstgevend bedrijf."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van