Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Business

Conflict Hudson's Bay-panden: bedrijf mag zaken in Breda en Amsterdam niet sluiten

29 november 2019 16:54 Aangepast: 30 december 2019 11:06
Beeld © ANP

Hudson's Bay heeft een hoogoplopend conflict met de verhuurders van zijn winkelpanden. Het gerechtshof heeft deze week bepaald dat het Canadese warenhuis zaken in Amsterdam en Breda nog weken open moet houden. Het bedrijf heeft daarna uitstel van betaling aangevraagd.

Uitstel van betaling is een voorbode van een eventueel faillissement. Kennelijk ziet Hudson's Bay dat als een uitweg uit Nederland. Het bedrijf wil graag weg, omdat de vestigingen in Nederland verliesgevend zijn. 

Volgens het gerechtshof is de aanwezigheid van Hudson's Bay in de winkelcentra in Breda en Amsterdam van groot financieel belang. Niet alleen voor de verhuurders van de panden waar de warenhuizen zitten, maar ook voor mede-winkeliers. 

Investeringen in panden

Hudson's Bay heeft, toen de keten in Nederland kwam, veel panden overgenomen van het failliete V&D. Het warenhuis had hier grootste plannen en liet winkelverhuurders miljoenen investeren in de panden. Om te zorgen dat die kosten terug konden worden verdiend, werden er lange contracten gesloten

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Strijd om winkelpanden Hudson's Bay is losgebarsten

Panden moeten open blijven

De panden aan de Kalverpassage in Amsterdam en de Barones in Breda moeten nog tot respectievelijk 2022 en 2021 open blijven van de rechter. Maar daar heeft Hudson's Bay geen zin in.

Het bedrijf stelde door die uitspraak en de daarop volgende dwangsommen niet meer goed aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. 

Het Canadese warenhuis maakte eerder dit jaar bekend al haar vestigingen in Nederland te willen sluiten, vanwege financiële problemen. De winkels leveren simpelweg te weinig op en klanten weten het warenhuis niet te vinden. 

Bekijk onze eerdere video: wat gebeurt er met de Hudson's Bay-panden? 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van