Business

Holiday Sitters biedt kinderopvang voor stedentrips, expats en conferenties

05 november 2019 06:21 Aangepast: 05 november 2019 20:55
Ela Slutski (links) en Galit Bauer van Holiday Sitters Beeld © Holiday Sitters

Ela Slutski en Galit Bauer zijn vanuit Amsterdam bezig Europa te veroveren met Holiday Sitters: een oppascentrale voor stedentrippers, expats én bezoekers van conferenties: "We doen het niet alleen vanuit zakelijk oogpunt, we willen ook carrièrevrouwen ondersteunen in hun balans tussen werk en gezin."

Beiden komen van origine uit Israël, maar wonen respectievelijk alweer 11 en 17 jaar in Amsterdam – waar ze elkaar via via leerden kennen. Ze startten Holiday Sitters omdat het iets was waar ze zelf als moeders behoefte aan hadden.  

Slutski: "Toen mijn kinderen jonger waren, waren we met het hele gezin op vakantie naar Mexico. Ik lag op een paradijselijk strand, maar miste wel mijn man die in ons vakantieverblijf op de kinderen paste. Maar je laat je kinderen niet zomaar bij een vreemde achter en al helemaal niet in het buitenland."

Ze dacht na over de voorwaarden waaraan een eventuele babysitter in het buitenland aan moest voldoen. "Ze moest in ieder geval de taal van mij en mijn kinderen spreken, mijn cultuur kennen, ouder dan 18 zijn en al veel ervaring hebben als betaalde oppas." Slutski zocht of er al zoiets bestond, maar dat was niet het geval. "Toen dacht ik: ik ga ervoor. En al gauw kwam ook Galit aan boord."

Voor de carrièrevrouwen

In 2016 startten ze met Holiday Sitters in Amsterdam en rekruteerden babysitters: doorgaans studenten die twee tot drie talen spreken en al veel ervaring hebben als professionele oppas. Daarnaast ontwikkelden ze een open en transparante website, waarbij meteen te zien is wie de babysitters zijn waaruit je kan kiezen. Een babysitter inhuren kost 12 euro per uur, zonder bijkomende kosten.

"Aanvankelijk vormden vooral toeristen onze target group, die Amsterdam bezoeken en een dagje of avondje uit willen zonder kinderen. Maar inmiddels bedienen we ook expatgezinnen en zijn we beschikbaar om kinderopvang te doen voor business meetings en conferenties," vertelt Bauer.

Want, wie rondkijkt op de gemiddelde internationale conferentie ziet vooral mannen rondlopen. "Moeders kunnen niet altijd op alle uitnodigingen voor conferenties ingaan omdat ze het thuis ook moeten kunnen regelen. Dus hoe fijn is het wanneer je je kinderen gewoon kan meenemen naar een meeting of conferentie? En dat je buiten je zakelijke afspraken om gewoon bij je kinderen kan zijn? Wij zijn Holiday Sitters niet alleen vanuit zakelijk oogpunt gestart, we willen ook carrièrevrouwen ondersteunen in hun balans tussen werk en gezin."

Naar zeven steden

En de zaken gaan goed. Zo werkt Holiday Sitters inmiddels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Berlijn, München, Wenen en Dublin. In totaal staan er zo’n 400 babysitters in het bestand.

"Je kan bij ons ook een pakket kopen, een soort strippenkaart die je in alle steden kan gebruiken," legt Slutski uit. "Dus je kan in Amsterdam een babysitter huren omdat je er woont, maar tijdens een weekendje Berlijn zijn we er ook voor je."

Hard werken is het wel. "Ieder begin op een nieuwe locatie is moeilijk. Je moet veel investeren in een netwerk van babysitters, want zij zijn je belangrijkste ambassadeurs. Dat betekent ook goed werkgeverschap, hen op tijd betalen en altijd je afspraken nakomen."

5 sterren-reviews

Daarnaast hebben ze in alle steden samenwerkingen met high end hotels, in Amsterdam wordt Holiday Sitters onder meer aangeboden door Hotel L’Europe en Waldorf Astoria. Dat was nog niet zo makkelijk, want veel hotels hebben het druk. Maar het lukte, en inmiddels zijn er ook samenwerkingen met partijen die appartementen verhuren.

Maar het meest trots zijn Slutski en Bauer niet op de snelle groei, maar op de reacties die ze krijgen. "We garanderen kwaliteit en zorgen dat er áltijd iemand komt, ook wanneer de aangevraagde babysitter bijvoorbeeld verhinderd is of ziek is. In 3,5 jaar tijd is dat altijd gelukt en hebben we vrijwel alleen maar 5 sterren-reviews gekregen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van