Business

Modemerk Sylver toch failliet, winkels nog open

22 oktober 2019 12:27 Aangepast: 22 oktober 2019 12:31
Sylver opende acht winkels, onder meer deze in Den Bosch. Beeld © Sylver

Damesmodebedrijf Sylver uit Weesp is er niet in geslaagd om vanuit surseance door te starten. De winkels zijn voorlopig nog open, maar het bedrijf is failliet.

Sylver werd dertien jaar geleden opgericht en verkoopt haar mode vooral in winkels van anderen en een webshop. Vanaf 2013 opende het bedrijf ook acht eigen winkels, die als uithangbord van het merk dienden.

Betalingsproblemen

Begin oktober meldde RTL Z dat het moederbedrijf van het modemerk, Silver Lining, uitstel van betaling had aangevraagd. De betalingsproblemen waren volgens het bedrijf het gevolg van 'een combinatie van moeilijke marktomstandigheden in met name de retailmarkt, de groeiambities en de financieringswijze.'

Sylver wilde het liefste vanuit surseance doorstarten, maar dat blijkt niet gelukt. Gisteren is de onderneming failliet verklaard, blijkt uit het register van de Kamer van Koophandel. Oprichtster Caro van Stigt en curator Thijs Hekman waren vanochtend onbereikbaar voor een toelichting.

Een woordvoerster zegt dat 'er nog steeds druk gewerkt wordt aan de mogelijkheden voor een doorstart'. Uit een belrondje van RTL Z blijkt dat alle acht vestigingen van Sylver voorlopig nog open zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van