Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Business

​​​​​​​Lucratieve verhuizing Blokker-moeder kan ruzie sussen

14 oktober 2019 19:11 Aangepast: 15 oktober 2019 08:39
Witteveen wil intrek nemen in het oude hoofdkantoor van Blokker. Beeld © ANP

Mirage Retail Groep, de moedermaatschappij van Blokker, Big Bazar en Intertoys, wil volgend jaar verhuizen naar het leegstaande, oude hoofdkantoor van Blokker aan de Amsterdamse Van der Madeweg. Daarmee kan topman Michiel Witteveen twee vliegen in een klap staan.

Witteveen kocht afgelopen jaar de winkelketens Blokker, Big Bazar en Intertoys, die hij samenvoegde in zijn winkelconcern Mirage Retail Group. Alle activiteiten werden aangestuurd vanuit een deftig, glimmend hoofdkantoor aan de Amsterdamse Hessenbergweg.

Opmerkelijk

Nu wil Witteveen zijn retailbedrijf dus laten verhuizen naar het voormalige hoofdkantoor van winkelketen Blokker aan de Van der Madeweg, eveneens in Amsterdam.

Opmerkelijk, want begin dit jaar ontruimde Blokker dit sleetse gebouw nog. De winkelketen verkaste destijds juist naar het veel modernere hoofdkantoor aan de Hessenbergweg.

Vastgoedruzie

De ontruiming van het oude Blokker-pand leidde tot een onverkwikkelijke vastgoedruzie met pandeigenaren Ans en Roland Palmer, meldde RTL Z begin dit jaar. De Palmers zijn nazaten van de oprichters van Blokker. Zij wilden dat Blokker het gebouw zou blijven gebruiken.

Begin dit jaar oordeelde de voorzieningenrechter dat Blokker het pand mocht ontruimen, maar wel de huur ervoor moest blijven betalen. Ook het Amsterdamse gerechtshof kwam tot die conclusie. Het hof suggereerde daarbij dat de zaak beter in een bodemprocedure kan worden beoordeeld.

Nieuwe verhuizing

Het is echter de vraag of dat nodig is. In een reactie op de uitspraak in hoger beroep laat Witteveen RTL Z namelijk weten nu 'voornemens te zijn' zowel zijn Mirage Retail Groep als de dochters Intertoys en Big Bazar begin volgend jaar te verhuizen naar de Van der Madeweg.

"Winkelketen Blokker zelf verhuist overigens niet terug, omdat die zijn intrek neemt in een ander gebouw. De eigenaar van het pand waar wij nu zitten, wil dat wij het leeg opleveren om het opnieuw te ontwikkelen. Wij zijn daar goed uitgekomen."

Lucratief

Witteveen wil niet zeggen hoeveel hem dat oplevert. "Maar uit het feit dat wij zo snel na de verhuizing van Blokker naar dit pand alweer vertrekken, kan je afleiden dat het voor ons een interessante stap is."  

Bovendien kan met de voorgenomen verhuizing naar het wat sleetse gebouw aan de Van der Madeweg dus mogelijk ook een einde komen aan de vastgoedruzie tussen Blokker en de familie Palmer.

Strijdbijl

"Ik vind het jammer dat we op deze wijze met elkaar moesten omgaan", zegt Witteveen. Of met de voorgenomen verhuizing daadwerkelijk de strijdbijl met de Palmers begraven is en een bodemprocedure van de baan is, kan hij echter niet met zekerheid zeggen.

De advocate van de Palmers, Femke Borst, kon vandaag nog geen commentaar op de nieuwste ontwikkelingen geven. "Ik weet ook niet of mijn cliënten dat wel willen."

Het huidige hoofdkantoor van Mirage en Blokker wordt leeg opgeleverd. Het huidige hoofdkantoor van Mirage en Blokker wordt leeg opgeleverd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van