Business

Producent NewBe koopt rechten voor remake Heartbreak High

14 oktober 2019 13:22 Aangepast: 14 oktober 2019 15:10
Heartbreak High werd uitgezonden in tachtig landen Beeld © Printscreen YouTube

Producent Jeroen Koopman (35) van NewBe heeft de rechten bemachtigd voor een internationale remake van de populaire Australische serie Heartbreak High en gaat de oorspronkelijke cast benaderen. "Je wil gewoon weten of Drazic en Anita nog samen zijn."

In de jaren negentig werd er in meer dan tachtig landen gekeken naar de perikelen op een fictieve Australische middelbare school. Lange tijd was Heartbreak High het grootste content-exportproduct van Australië.

Ook Koopman had een nostalgisch gevoel bij de serie en kwam eerder dit jaar op het idee om de rechten voor een internationale remake te krijgen. Dat was niet zo makkelijk. Het was een hele zoektocht om erachter te komen wie de rechten had, want producent Ben Gannon was in 2007 overleden.

Oorspronkelijke makers betrokken

"De rechten zijn sindsdien in handen van zijn partner Brian Abel, die in Londen woont. Maar de dag dat wij een mail stuurden dat we interesse hadden in de rechten, meldde zich ook een andere geïnteresseerde", zegt Koopman. 

Abel koos uiteindelijk voor NewBe en zal als creatief consultant meewerken aan de remake. Ook Mike Jenkins, uitvoerend producent en regisseur van de oorspronkelijke serie, zal bij de remake betrokken zijn. "We anticiperen erop dat de remake nog beter wordt dan het origineel," laat Abel in een reactie weten.

Koopman kan het zelf bijna nog niet geloven. "Het is een eer om iets te mogen doen met de serie die zo belangrijk voor me was toen ik een tiener was. Ik herinner me nog hoe ik na school op de fiets naar huis racete om Heartbreak High te kunnen kijken. Het voelt heel speciaal om de serie terug te brengen voor een nieuwe generatie kijkers."

Zijn Drazic en Anita nog samen?

Hij gaat nu de oorspronkelijke castleden benaderen. “We willen eigenlijk een soort reünie maken: hoe is het nu met? En dan zullen we ernaast nieuwe karakters en verhaallijnen introduceren, zodat het een serie wordt die ook voor een nieuwe jonge doelgroep aantrekkelijk is."

Want, zo zegt Koopman: "Je wil als kijker gewoon weten hoe het nu met Drazic en Anita is. Waar wonen ze? Zijn ze nog samen? Van de week zat ik daar met het team bij de lunch over te filosoferen en toen schoot het door mijn hoofd: wij kunnen nu gewoon bedenken hoe het ze vergaan is."

Betekent dit ook dat alle oorspronkelijke afleveringen via on demand beschikbaar komen? Koopman: "Die rechten liggen nog bij Brian Abel en dat loopt buiten ons om. Maar ik denk dat de kans wel groot is dat ze straks rond de remake weer te zien zijn." 

Callan Mulvey, de acteur die Drazic speelde, op een foto uit 2017. Hij is inmiddels 44. Mulvey raakte ernstig gewond tijdens een auto-ongeluk in 2003. Callan Mulvey, de acteur die Drazic speelde, op een foto uit 2017. Hij is inmiddels 44. Mulvey raakte ernstig gewond tijdens een auto-ongeluk in 2003.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van