Ga naar de inhoud
Business

Damesmodemerk Sylver hoopt op doorstart na surseance

De vestiging van damesmodemerk Sylver in Nijmegen. Beeld © Sylver

Damesmodebedrijf Sylver uit Weesp heeft uitstel van betaling gekregen, maar hoopt vanuit surseance te kunnen doorstarten. Het modemerk levert vooral aan kledingwinkels van derden, maar exploiteert ook acht eigen vestigingen.

Sylver werd in 2006 opgericht door ondernemers Caro van Stigt en Michiel Alewijnse, en richt zich op vrouwen van 40 jaar en ouder. Het modemerk wordt vooral verkocht via ruim 200 verkooppunten van derden in Nederland en Duitsland.

Eigen winkels

Vanaf 2013 opende het bedrijf ook een trits eigen winkels, die als uithangbord voor het merk fungeerden. Volgens oprichtster Van Stigt namen de winkels van derden meestal maar een deel van de collectie op. "In onze eigen winkels kunnen we alles laten zien en gaat niets verloren."

Sylver opende zo winkels in Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Haarlem, Maastricht, Nijmegen en Utrecht. Ook ambieerden de oprichters om het bedrijf in het buitenland te laten groeien.

Uitstel van betaling

Maar nu blijkt moederbedrijf Sylver Lining dus uitstel van betaling te hebben gekregen. Of de exploitatiekosten van de winkels, de buitenlandse expansieplannen, terugvallende verkopen aan derden of iets anders het bedrijf in de problemen hebben gebracht, is nog onbekend.

Eerder zei medeoprichter Alewijnse zich vooral zorgen te maken over de winkels die het modemerk verkochten. "Sylver kan wel tegen een stootje, maar een aantal winkeliers heeft het momenteel heel erg moeilijk."

Gebrekkig profiel

Volgens de ondernemer was dat niet altijd de schuld van de tegenzittende economie, maar soms ook van het gebrekkige profiel van de winkels.

Bewindvoerder Thijs Hekman was onbereikbaar voor commentaar en Van Stigt wil nog niet veel zeggen over de surseance. "We zijn op dit moment nog hard aan het werk en verwachten morgen of maandag meer mededelingen te kunnen doen. In het algemeen kan ik wel zeggen dat we natuurlijk verder willen."