Ga naar de inhoud
Business

Failliete contractbeheerder van ING sleept 'zus' TCP Payroll mee

TCP verzorgde de betalingen aan zzp'ers van ING. Beeld © ANP

Na het eerdere faillissement van contractbeheerder TCP Direct, dat de betalingen aan zzp’ers in dienst van ING regelde, is nu ook zusterbedrijf TCP Payroll op de fles gegaan. Dat bevestigt een kantoorgenoot van curator Herman Kreikamp aan RTL Z.

Afgelopen zomer werd bekend dat contractbeheerder TCP Direct in de problemen zat. Het bedrijf bleek niet meer in staat om de betalingen aan de zelfstandigen die voor ING werkten te verrichten.

De betalingsproblemen waren het gevolg van een niet-betalende klant en een bank die daarop de geldkraan dichtdraaide.

TCP Direct failliet

Nadat een reddingsplan in samenwerking met ING strandde, ging TCP Direct begin deze maand failliet. ING garandeerde wel dat zzp’ers die voor de bank aan de slag waren, zouden worden betaald.

Destijds erkende directeur Evert van der Weijden in het FD dat ook zusterbedrijf TCP Payroll betalingsproblemen had. Door het verlies van een kwaliteitskeurmerk was het moeilijk geworden om klanten vast te houden.

Zusterbedrijven op de fles

Nu blijkt TCP Payroll & Consulting dus zelf inderdaad ook te zijn omgevallen. Het zusterbedrijf werd gisteren door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. Twee andere gelieerde bedrijven, TCP Management en TCP Managed Services, gingen eveneens op de fles.

Curator Herman Kreikamp kon vandaag nog niet zeggen wat de nieuwe TCP-faillissementen voor gevolgen hebben. Het FD schreef eerder deze maand dat er tot voor kort 2600 krachten werkten via TCP Payroll, dat zelf enkele tientallen werknemers had. Het bedrijf zou diensten verlenen aan grote klanten, onder meer in de bouw.