Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ondernemen

Orderchamp haalt 3 miljoen euro op aan vooravond lancering

11 september 2019 05:46
Op Orderchamp worden 'kleine, hippe merken' gekoppeld aan retailers. Beeld © Orderchamp

Orderchamp, een online marktplaats waar winkeliers direct bij groothandelaren producten kunnen inslaan, heeft aan de vooravond van de officiële lancering later vandaag 3 miljoen euro opgehaald bij een groep investeerders. Het platform draaide al sinds april proef. 

Orderchamp werd begin van dit jaar opgericht met als doel om ook kleinere retailers de mogelijkheid te geven bij verschillende partijen inkopen te doen. Tegelijkertijd biedt het platform kleine merken de kans hun producten bij meerdere winkeliers te slijten. Het is voorlopig actief in de mode, huisinrichting en accessoires.

"De B2B-wereld is nog heel ouderwets, met vertegenwoordigers en cash-en-carry's", zegt oprichter Ruud Stelder, verwijzend naar de grote loodsen waar ter plekke spullen of goederen bekeken en gekocht kunnen worden. "Voor kleine, hippe merken is het lastig om in contact te komen. Anderzijds is het voor winkeliers onmogelijk om bij tientallen hippe merken inkopen te doen."

Kunstmatige intelligentie

Inmiddels hebben ruim driehonderd merken en drieduizend winkeliers in de Benelux zich bij het platform aangesloten. Door gebruik te maken van moderne technologieën als kunstmatige intelligentie en machine learning worden beide partijen bovendien aan elkaar gekoppeld op basis van eerdere aan- en verkopen.

Orderchamp komt uit de koker van dezelfde mensen achter SEOshop, een e-commerce platform dat in 2015 werd verkocht aan het Canadese Lightspeed. Dat bedrijf is inmiddels genoteerd aan de beurs van Toronto en wordt gewaardeerd op 3,4 miljard Canadese dollar (2,3 miljard euro).

Vliegende start

Een van de investeerders destijds was Henq. Dit fonds, dat investeert in beginnende B2B-softwarebedrijven en vorig jaar scoorde met de verkoop van softwarebedrijf Mendix voor 628 miljoen euro, trekt nu weer de portemonnee. "Dat we voor de tweede keer in hetzelfde team investeren, onderstreept ons vertrouwen in de kracht van dit team", aldus medeoprichter Coen van Duiven.

Aan plannen heeft Orderchamp geen gebrek. Met de investering hoopt het bedrijf een vliegende start te kunnen maken, zegt directeur Joost Brugmans. "Ons doel is dat leveranciers en retailers van over de hele wereld zaken met elkaar kunnen doen." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van