Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ondernemen

'Berg van 1 miljard in Hollywood verkocht voor maar 100.000 dollar'

23 augustus 2019 15:04 Aangepast: 23 augustus 2019 16:01
De bergtop die een miljard dollar had op moeten brengen. Beeld © Matthew Momberger / Juwan Li

Het moest het duurste stukje land ooit worden: een kale bergtop in Hollywood. De eigenaar vroeg er vorig jaar een miljard dollar voor. Een jaar later is de Mountain Beverly Hills verkocht voor een schijntje. Op een veiling leverde de bergtop niet meer dan 100.000 dollar op, schrijven buitenlandse media.

Een stuk land met een vraagprijs van een miljard dollar. Dat had nog geen makelaar ooit durven vragen. Maar de Mountain Beverly Hills zou het moeten opleveren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kale berg met geweldig uitzicht, te koop voor 1 miljard

Wie was de eigenaar?

De berg mag dan misschien wel kaal zijn, de locatie middenin Hollywood en het immense stuk land zouden dat helemaal goed moeten maken. Want 64 hectare grond, groter dan Disneyland Parijs, daar valt wel iets leuks mee te doen. Onder meer Brad Pitt en Tom Cruise hadden interesse in het stuk land.

Het liep alleen allemaal anders dan gedacht. Toen de berg vorig jaar in de verkoop ging, was het helemaal niet duidelijk wie nu eigenlijk eigenaar van het stuk grond was. Laat staan of de bergtop wel verkocht zou mogen worden en of de vraagprijs van een miljard wel ergens op sloeg, blijkt uit onderzoek van The Guardian.

Strijd om een berg

Dat baarde de potentiële kopers zorgen. Want een miljard dollar betalen voor iets waar zo veel onzekerheid aan hangt, dat doet niemand. Vooral niet als blijkt dat er een schuld van 200 miljoen dollar rust op de Mountain Beverly Hills, aldus The Guardian.

Die schuld zou afkomstig zijn van een investeerder die, na rechtszaken, de eigenaar bleek te zijn van de berg. Jarenlang was die berg in handen van de oprichter van Herbalife, Mark Hughes. Toen die doodging kwam de berg via notarissen in handen van die investeerder. Dat gebeurde met geleend geld en de schuld rust nog steeds op de berg, zo schrijft de krant.

Terug in de familie Hughes

Het zou nu zoon Alex Hughes zijn die, via zijn trustfonds, de berg inclusief schuld voor een ton op de kop zou hebben getikt. Dat gebeurde op een veiling eerder deze week. Alex Hughes vond dat hij sowieso al die tijd al recht had op de berg, aangezien die van zijn vader was.

Of het een goede koop is, is nog maar de vraag. Makelaars in Los Angeles noemen de schuld van 200 miljoen veel te hoog voor een kale berg zonder bebouwing.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van